Search
Close this search box.
Odlična vest
Broj pregleda

Meštani Prekonoge ujedinjeni u akciji čišćenja puteva

Podeli sa prijateljima:

Uprkos hladnom jutru, duh zajedništva i volje za poboljšanjem svog kraja zagrejao je srca meštana Prekonoge. Pod vođstvom Slavena Stankovića, predsednika Saveta Mesne zajednice, zajedno sa još desetak meštana, započeli su radnu akciju čišćenja puta od šiblja i grana koje su se nagomilale duž puta koji vodi od kraja sela ka prelepoj Crkvi u Prekonogi.

Radna akcija, foto: M.M.
Radna akcija, foto: M.M.

Crkva, kao značajno mesto okupljanja vernika i turista iz čitave Srbije, bila je dodatni podsticaj da se put održava čistim i prohodnim. Nakon uspešno obavljenog posla, Slaven Stanković je istakao važnost zajedničkog angažovanja i najavio dalje akcije čišćenja, posebno prema Prekonoškoj pećini i atarskim putevima.

Narodni poslanik Milija Miletić pridružio se akciji, podržavajući napore svojih sugrađana. U svojoj izjavi, Miletić je apelovao na ostale Mesne zajednice da se ugledaju na primer Prekonoge, ističući važnost podrške lokalne samouprave. Pozvao je Opštinu Svrljig da izdvoji više sredstava iz budžeta i angažuje Komunalno preduzeće kako bi se podržali napori meštana sela u održavanju puteva i olakšalo njihovo svakodnevno kretanje.

Ova inicijativa nije samo čišćenje puteva, već simbol zajedništva, solidarnosti i volje za unapređenjem života u ruralnim područjima. Meštani Prekonoge su pokazali primer kako zajedno, uz podršku lokalnih institucija, mogu da ostvare značajne promene za svoju zajednicu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano