Search
Close this search box.
MESEČNI IZVEŠTAJI DIREKTORA
Broj pregleda

Radna disciplina u svim ustanovama!

Podeli sa prijateljima:

Poslovi u svim Javnim preduzećima i ustanovama, korisnicima budžetskih sredstava, odvijaju se po dogovorenoj dinamici zaključeno je na danas održanom sastanku Koligijuma njihovih rukovdilaca i predsednika Opštine Svrljig.

kolegijum-direktora-svrljig

Najaktuelnija izlaganja bila su rukovodilaca školskih ustanova i Centra za socijalni rad kod kojih su po tradiciji aktivnosti u punom zamahu početkom septembra.
Direktor OŠ  Dobrila Stambolić profesor Saša Golubović istakao je da se u ovoj ustanovi radilo i tokom leta, tako da su posebno prvaci dočekani u renoviranim učionicama sa novim klupama i uređenim mokrim čvorovima. Njegov zahtev bio je da se u najskorije vreme, u saradnji sa Direkcijom za izgradnju Svrljiga, uredi prostor kod đačkog ulazu u školu ali da se dok traje građevinska sezona, izvrše popravke i uređenja na zgradama seoskih odeljenja.

sasa-golubovic
Stanje redovnim i povljnim zbog upisa dovoljnog broja đaka, ocenila je i direktorica srednje škole, Lela Mitić.

Znatno pojačana aktivnost je i u Centru za socijalni rad, kako je istakla direktorica Vesna Nedeljković, takođe, zbog polaska u školu i opremanje đaka prvaka iz porodica socijalno ugroženih Svrljižana. Od značajnijih akcija Nedeljkovićeva je istakla početak gradnje kuće za u Drajincu  i kupovina kuće za jednu samohranu majku sa troje dece. U slučaju Centra za socijalni rad, predsednik Milija Miletić insitirao je na pooštrenoj kontroli raspodele i trošenja davanja, počev od socijalnih korisnika do pomoći koja se daje za novosklopljene brakove mladencima jer već ima primera da su neku uzeli novac pa se razveli a kod nekih se pokazuje tendencija preseljenja na drugo područje.

Takođe, predsedsnik Opštine je insistirao da se u svim Ustanovama u Svrljigu uvede pojačana radna disciplina ali i poštovanje radnog vremena.

Milija-Miletic

Insistiram na kontroli radne discipline. U Opštini postoji ekeltronska kontrola za sve zaposlene bez obzira da li na posao dolaze iz Svrljiga, Niša ili bilo kod drugog mesta. Zato s pravom zahtevam da nema tolerancije, pogotovu za one koji putuju, da kasnije dolaze i ranije odlaze s posla. To važi za sve korisnike budžetskih sredstava i zahtevam punu odgovornost rukovodstva, naglasio je predsednik Miletić.

Kada je reč o Direkciji za izgranju grada, prema rečima direktora Srđana Đorđevića, najznačajnije angažovanje je na asfaltiranju udarnih rupa na bivšim regionalnim putevima a potom sledi uređenje atarskih puteva u dužini od pet kilometara. Sledi i uređenje jednog asfaltnog kružnog puta u selu Prekonoga. Što se tiče radova na izgradnji bazena na Sportskom centru Pastirište teku po utvrđenoj dinamici.

Po rečima direktora JKSP-a Igora Davidovića, ulažu se maksimalni napori kako bi se izbegla restrikcija vodosnabevanja. Istini za volju ima problema sa dostavom pijaće vode u višim predelima grada, posebno Naselju Padalište, ali se čine napori da se dodatne količine vode ubacuju u večernjim satima. Nestašica vode izazvana je delimično i neodgovornošću pojedinih potrošača koju vodu za piće koriste u zalivanju bašti.

dejan-miletic

Stanje redovim i odvijanjem poslova po planu i programu ocenjeno je i u PU Poletarac koji prema rečima direktora Dejana Miletića, trenutnoima 197 klinaca i klinceza što je više nego lani, ali ohrabruje podatak da se očekuje dodatni upis novih polaznika.

Centar za turizam, kulturu i sport, referisao je direktor Zoran Gavrilović, je odradio značajan posao u prošlom mesecu angažovanjem na realizaciji  Belmužijade, Janijade, Dečjeg festivala i u letnjem priodu na organizovanju Svrljiškog kulturnog leta uopšte, što je unelo puno živosti ne samo u Svrljigu već i selima, okupilo mlade i angažovalo ih da sela praktično ožive.

Najzad aktivnosti Crvenog krsta, naveo je rukovodilac Stevan Stojanović, odvijaju se na pripremi paketa pomoći za socijalne slučajeve u Svrljigu i 39 seoskih naselja, za nekoliko stotina korisnika.

Na kraju sastanka predsednik Miletić upozorio je prisutne direktore da je vreme da se započnu priprema da se spremno dočeka zimska sezona, počev od obezbeđivanje ogreva do mehanizacije za razčišćavanje snega.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano