Svrljiške novine

TURISTIČKI POTENCIJALI SVUDA OKO NAS
Broj pregleda

Svrljiška princeza u Niševcu?!

Jedna od izuzetno retkih i lepih klisura nalazi se u Niševcu, na 5 kilometara od Svrljiga. U blizini klisure nalaze se kotlovi tzv. čudo prirode, neiskorišćeni prirodni resursi, odnosno turistički potencijali ovog kraja.

klisura
Foto: Milan Drakulić

Ovo malo svrljiško selo se nalazi na 35 km od Niša, odnosno 5 km od Svrljiga. Obavijeno obalama Svrljiškog Timoka, na samom ulasku u klisuru. Niševačka klisura, okolne planine i sam Timok, čine ovaj kraj fantastičnim, pogotovu za planinarenje i seoski turizam.

Prilikom održavanja muzičkog festivala ‚‚Back 2 the village” posetioci su imali prilike da obiđu najlepše lokacije na ovom podneblju, a ima ih zaista dosta.

Ukoliko Opština Svrljig želi da se zaista upusti u turističke vode, te uskoro ponudi nešto kvalitetno na turisitčkoj mapi Svrljiga, a zatim i ovog dela Srbije, pored određenih manifestacija ovaj predeo bi trebao biti motor pokretač seoskog turizma.

Da priča bude potpuna vredno je pomenuti da se u Niševcu nalazi i mesto poznato kao Banjica, gde se žitelji ovog malog, ali mladog sela, redovno okupljaju, kupaju i uživaju.

banjica

U blizini se nalaze i kule, odnosno stari grad Svrljig, koji može biti zanimljiv turistima sa strane, a koji je trenutno urušen.

Na kraju možemo istaći da je ovo idealno mesto za izgradnju jednog etno sela ili etno postave i da se sa aktiviranjem turizma u ovom delu treba krenuti što pre.

Autor: S.R.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

3 Komentara

  • apsolutno vas podrzavam u svemu sto ste naveli, Nisevac treba obnoviti u jedno predivno etno selo, opstinari su na potezu

  • još samo kad bi rešili kanalizaciju bilo bi ostvarivo, ovako se u tim predelima ne diše od smrada…

  • Pohvala za redakciju svrljiskih novina, svakog dana ima nesto zanimljivo da se procita o nasem kraju.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *