Search
Close this search box.
Broj pregleda

Oaza lekovitog bilja u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

DS sa predstavnicima Ministarstva i clanovima udruz.

Danas su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u vladi Republike Srbije, održali sastanak u Svrljigu sa udruženjima otkupljivača i prerađivača lekovitog bilja ‘’dr Jovan Tucakov’’ koji posluju na teritoriji jugoistočne Srbije. Cilj današnjeg sastanka je zapravo da Ministarstvo poljoprivrede u najkraćem mogućem roku interveniše nizom mera kako bi se poboljšao položaj otkupljivača i proizvođača lekovitog bilja, koji za sada ostvaruju ne tako dobre poslovne rezultate.

Dejan Miletic DS

Prisutne goste je pozdravio predsednik OO DS u Svrljigu, Dejan Miletić, ujedno i inicijator ovog sastanka.

‘’Svrljig kao i sva ostala mesta u jugoistočnoj Srbiji imaju, po mom mišljenju, izuzetno ogromne potencijale kada je u pitanju ne samo otkup i prerada lekovitog bilja već i njegovo plantažiranje.
U tom smislu se iskreno nadam da će i ovaj sastanak doprineti stvaranju jednog znatno povoljnijeg ambijenta poslovanja, ne samo firmi već i za upošljavanje lokalnog stanovništva u Svrljigu i u svim drugim mestima, rekao je predsednik OO DS u Svrljigu, Dejan Miletić’’.
Predsednik udruženja za lekovito bilje Srbije ‚‚dr Jovan Tucakov‚‚ čije je sedište u Sokobanji –
Nebojša Stanojević – je rekao da je SvrljigNebojsa Stanojevic Sokobanja grad lekovitog bilja gde ima najviše registrovanih firmi u ovom delu Srbije i da će se u narednom periodu praktikovati održavanje ovakvih sastanaka isključivo u jugoistočnom delu Srbije gde je i najveća koncentracija proizvođača.

 

Dusan Radakovic sef kabinetaŠef kabineta u Ministarstvu poljoprivrede Dušan Radaković, prisutnim članovima udruženja ‚‚ dr Jovan Tucakov‚‚ je obrazložio mogućnosti koje država primenjuje  oko pomoći proizvođačima lekovitog bilja i naglasio da samo dogovorom i zajedničkim reagovanjem mogu postići određeni cilj oko rešavanja problema svih udruženja u Srbiji, a sve zarad veće proizvodnje lekovitog bilja u narednoj godini.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

Ovo su kandidati za odbornike GG Pokret za spas Svrljiga

Sportske vesti

FK Svrljig osvojio nova tri boda

Lokalni izbori 2024

Saopštenje koalicijie ,,Aleksandar Vučić – Svrljig sutra”

Lokalni izbori 2024

Dragi Svrljižani i Svrljižanke, ZNAMO SE!

Politički život

ŠTAND SRPSKE NAPREDNE STRANKE SVRLJIG

Info

Svrljižanin novi rektor Univerziteta u Nišu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano