Search
Close this search box.
BEOGRAD
Broj pregleda

Svrljiški štand jedan od posećenijih na sajmu ”Etno hrane i pića”

Podeli sa prijateljima:

Štand opštine Svrljig jedan je od najsposećenijih na sajmu ”Etno hrana i piće” koji se održava od 25. do 28. novembra u Beogradu.

stand svrljig

Na sajmištu u hali 3 danas je štandove Svrljiga posetio i narodni poslanik Milija Miletić, mnogi narodni poslanici Narodne skupštine Republike Srbije, predstavnici Odbora za poljoprivredu, ambasador Indonezije Semuel Samson, kao i mnogi estradni umetnici među kojima je bio i Đorđe David muzičar i glumac, nekadašnji pevač grupe Generacija 5.

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da je Svrljig predstavljen u najboljem mogućem svetlu, ručnim radovima, domaćim proizvodima, i dodaje da je najveće interesovanje bilo za svrljiški belmuž, svrljiški sir i svrljiško jagnjeće meso.

Već smo postali prepoznatljivi. Gde god opština Svrljig prisustvuje na sajmovima tu se sjati veliki broj ljudi, ljubitelja dobre hrane i bogate istorije, ali i potencijalnih turista, kaže Miletić.

On ističe da već postoji interesovanje za dolazak turista u Svrljig i obilazak prirodnih lepota, ali i poljoprivrednih gazdinstava i turističkih potencijala, što je ujedno i cilj ovakvih sajmova.

Da su svrljiški proizvodi nadaleko čuveni, danas se uverio i estradni umetnik, nekadašnji pevač grupe ”Generacija 5” Đorđe David. On kaže da do danas nije probao nešto sličnije svrljiškom siru: ”Ovo je izvrsno, vi imate pravo blago u rukama..”.

Najveće interesovanje na štandu bilo je za svrljiški belmuž, svi su želeli da okuse ovaj svrljiški ”afrodizijak”, ali kazan je bio mali za mnogobrojne posetioce.

Jedan komentar

  1. Ovo je pravi put ka tržištu kao što je Beograd, ali i šire gledano jer su tu mnogobrojne ambasade i poslovne asocijacije. Potrebno je videti, izmedju dva sajma koliko se svrljiški sir i svrljiško jagnjeće meso proširilo po trgovačkim lancima u Beogradu, ali i kako se priprema za iskorak na inostrano tržište. Čestitke narodnom poslaniku Miliji Miletiću na svim promotivnim potezima ali bi i njegovo najbliže partijsko okruženje trebalo malo više da se angažuje na pripremama nastupa opštine Svrljig na belopalanačkim danima banice, na danima caribrodske sušenice u Dimitrovgradu, kako bi se i tamošnji posetioci informisali o sveukupnoj slici i gastronomskim uživanjima na teritoriji opštine Svrljig. Hoću reći da se mora ići na osvajanje tržišta velegrada kao što je Beograd, ali istovremeno i na tržišta kao što su urbane sredine u neposrednom okruženju Svrljiga. Smatram da je poslednji čas da se otvori rasprava o smeštajnim kapacitetima u samom Svrljigu, odnosno svim naseljima na teritoriji svrljiške opštine, a to bi trebalo da organizuje i vodi Centar za turizam, kulturu i sport kao nadležni opštinski servis delatnosti koje stvaraju uslove za dolazak i duži boravak turista na teritoriji ove opštine. Veliki potencijal za zapošljavanje nezaposlenih u Svrljigu upravo su nedostajući smeštajni kapaciteti, prvenstveno u privatnom vlasništvu, pa se to pitanje izdvaja i o njemu bi već u nastupajućem mesecu, trebalo da se raspravlja kako u vrhu opštineske uprave, tako i u vrhu USS kao vladajuće stranke. Interesovanje za Svrljig raste, hitno je potrebno da on postane prepoznatljiv i na jakim mrežama za buking smeštajnih kapaciteta. Živeo Svrljig!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano