Search
Close this search box.
Crnoljevica
Broj pregleda

Sjajna ponuda zimnice na trećem Sajmu u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Juče je održan treći ,,Sajam zimnice” u selu Crnoljevica, nadomak Svrljiga. 

Sajam zimnice, foto: M.M.
Sajam zimnice, foto: M.M.

Sajam je otvorio direktor Centra za turizam, kulturu i sport Miroslav Marković, a okupljene goste i izlagače pozdravio je i narodni poslanik Milija Miletić.

Žene sa teritorije svrljiške opštine ove kao i prethodnih godina potrudile su se da što bolje pripreme zimnicu – a najbolje izlože na ovom sajmu, koji iz godine u godinu postaje sve zanimljiviji turistima.

MARKOVIĆ: VELIKA PODRŠKA ŽENAMA JER SU SNALAŽLJIVIJE I IMAJU INICIJATIVU

markovic
Miroslav Marković, foto: M.M.

Zahvaljujem se ženama, Aktivu žena, Udruženju žena na selu i ponovo ću reći da dajemo ženema punu podršku, jer su žene puno snalažljivije od nas muškaraca i uvek imaju dobru inicijativu, rekao je Marković prilikom otvaranja Sajma.

https://www.facebook.com/svrljig/videos/956877308003970/

Opština ima plan da sledeće godine preuredi izložbeni prostor jer vlada veliko interesovanje kod posetioca, prvenstveno kod turista koji preko Svrljiga putuju za Staru planinu, a danas ih je bilo u velikom broju, mnogi od njih su svratili da prvenstveno vide šta se dešava i kupe po veoma pristupačnim cenama dobro pripremljenu zimnicu svrljiških domaćica.

Sajam zimnice, foto: M.M.
Sajam zimnice, foto: M.M.

Sajamski dan protekao je u duhu predstavljanja najukusnijih jela koja mogu da stanu u jednu teglu. Pored zimnice, posetioci su mogli da probaju svrljiški belmuž, kolače, druga tradicionalna jela, ali i da kupe čajeve od lekovitih biljaka koje se ubiraju na Svrljiškim planinama.

Sajam zimnice, foto: M.M.
Sajam zimnice, foto: M.M.

Sajmu su prisustvovale i predsednica Opštine Svrljig Jelena Trifunović i predsednica SO Svrljig Tatjana Lazarević, koje daju punu podršku ovoj organizaciji i Udruženju žena na selu.

Inače, u okviru svih aktivnosti – sajamski dan upotpunili su predstavnici KUD ,,Prekonoga” i gajdaš Filip Savić, te pevači i svirači koji su nastupali tokom programa.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Igralište u Prekonogi dobija tribine

Radovi na mreži

Bez vode Ulica Hadžićeva

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

Bez zakazivanja i zdravstvene knjižice

Preventivni pregledi štitaste žlezde danas u Domu zdravlja od 8 do 17h

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano