Svrljiške novine

BEOGRAD
Broj pregleda

Svrljiški štand jedan od posećenijih na sajmu ”Etno hrane i pića”

Podeli sa prijateljima:

Štand opštine Svrljig jedan je od najsposećenijih na sajmu ”Etno hrana i piće” koji se održava od 25. do 28. novembra u Beogradu.

stand svrljig

Na sajmištu u hali 3 danas je štandove Svrljiga posetio i narodni poslanik Milija Miletić, mnogi narodni poslanici Narodne skupštine Republike Srbije, predstavnici Odbora za poljoprivredu, ambasador Indonezije Semuel Samson, kao i mnogi estradni umetnici među kojima je bio i Đorđe David muzičar i glumac, nekadašnji pevač grupe Generacija 5.

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da je Svrljig predstavljen u najboljem mogućem svetlu, ručnim radovima, domaćim proizvodima, i dodaje da je najveće interesovanje bilo za svrljiški belmuž, svrljiški sir i svrljiško jagnjeće meso.

Već smo postali prepoznatljivi. Gde god opština Svrljig prisustvuje na sajmovima tu se sjati veliki broj ljudi, ljubitelja dobre hrane i bogate istorije, ali i potencijalnih turista, kaže Miletić.

On ističe da već postoji interesovanje za dolazak turista u Svrljig i obilazak prirodnih lepota, ali i poljoprivrednih gazdinstava i turističkih potencijala, što je ujedno i cilj ovakvih sajmova.

Da su svrljiški proizvodi nadaleko čuveni, danas se uverio i estradni umetnik, nekadašnji pevač grupe ”Generacija 5” Đorđe David. On kaže da do danas nije probao nešto sličnije svrljiškom siru: ”Ovo je izvrsno, vi imate pravo blago u rukama..”.

Najveće interesovanje na štandu bilo je za svrljiški belmuž, svi su želeli da okuse ovaj svrljiški ”afrodizijak”, ali kazan je bio mali za mnogobrojne posetioce.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Mexico

Uživajte u spektaklu meksičke kulture: Humanitarni koncert u Svrljigu!

Sport

Svrljiški teniseri briljiraju na turnirima: Novi uspeh u Niškoj Banji

Srećna slava

Lovačko udruženje Dr Milenko Hadžić Svrljig obeležava slavu i 125 godina postojanja

Sport

U sredu FK Svrljig igra vanredno kolo

Susret sa predsednikom

Deca iz OŠ ,,Dobrila Stambolić” posetila Opštinu u okviru obeležavanja ,,Dečje nedelje”

Na pomolu lokalni izbori?

MILETIĆ POZVAO PREDSEDNIKA OPŠTINE SVRLJIG DA PODNESE OSTAVKU UZ PORUKU: VREME JE DA SE NAROD PITA!

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Predstavljanje opštine

Opština Svrljig na 44. Međunarodnom sajmu turzima u Beogradu

Deo poljoprivrede

Svrljiški pčelari na 14. državnom Pčelarskom sajmu

Info

VI Sajam nameštaja u Svrljigu 5, 6. i 7. avgusta

Poseta

Miletić obišao svrljiške poljoprivrednike na 89. Međunarodnom sajamu poljoprivrede u Novom Sadu

Sajam automobila

XI CORONA FREE FEST NIŠ 2020

Crnoljevica

Sjajna ponuda zimnice na trećem Sajmu u Svrljigu

Sajamski dan

13. oktobra III ,,Sajam zimnice” u Crnoljevici kod Svrljiga

Od 4. do 6. oktobra

SRPSKE PREMIJERE na ovogodišnjem Sajmu automobila U NIŠU

One Response

  1. Ovo je pravi put ka tržištu kao što je Beograd, ali i šire gledano jer su tu mnogobrojne ambasade i poslovne asocijacije. Potrebno je videti, izmedju dva sajma koliko se svrljiški sir i svrljiško jagnjeće meso proširilo po trgovačkim lancima u Beogradu, ali i kako se priprema za iskorak na inostrano tržište. Čestitke narodnom poslaniku Miliji Miletiću na svim promotivnim potezima ali bi i njegovo najbliže partijsko okruženje trebalo malo više da se angažuje na pripremama nastupa opštine Svrljig na belopalanačkim danima banice, na danima caribrodske sušenice u Dimitrovgradu, kako bi se i tamošnji posetioci informisali o sveukupnoj slici i gastronomskim uživanjima na teritoriji opštine Svrljig. Hoću reći da se mora ići na osvajanje tržišta velegrada kao što je Beograd, ali istovremeno i na tržišta kao što su urbane sredine u neposrednom okruženju Svrljiga. Smatram da je poslednji čas da se otvori rasprava o smeštajnim kapacitetima u samom Svrljigu, odnosno svim naseljima na teritoriji svrljiške opštine, a to bi trebalo da organizuje i vodi Centar za turizam, kulturu i sport kao nadležni opštinski servis delatnosti koje stvaraju uslove za dolazak i duži boravak turista na teritoriji ove opštine. Veliki potencijal za zapošljavanje nezaposlenih u Svrljigu upravo su nedostajući smeštajni kapaciteti, prvenstveno u privatnom vlasništvu, pa se to pitanje izdvaja i o njemu bi već u nastupajućem mesecu, trebalo da se raspravlja kako u vrhu opštineske uprave, tako i u vrhu USS kao vladajuće stranke. Interesovanje za Svrljig raste, hitno je potrebno da on postane prepoznatljiv i na jakim mrežama za buking smeštajnih kapaciteta. Živeo Svrljig!!!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *