Search
Close this search box.
Politika
Broj pregleda

IZBORI 2024: Lista ,,Znamo se – Milija Miletić” osvojila najveći broj glasova u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Juče u 20 časova završeni su lokalni izbori u Svrljigu, a prema zvaničnim rezultatima, lista ,,Znamo se – Milija Miletić” predvođena narodnim poslanikom i predsednikom Ujedinjene seljačke stranke Milijom Miletićem osvojila je najveći broj glasova.

Izbori 2022, foto: M.M.
Arhivska fotografija, foto: M.M.

Za listu pod rednim brojem 1 ,,Znamo se – Milija Miletić” glasalo je 2.714 birača, čime je ova lista zauzela prvo mesto. Drugoplasirana lista ,,Aleksandar Vučić – Svrljig sutra” dobila je 2.219 glasova, pokazavši značajnu podršku, ali nedovoljnu za pobedu.

U novom sazivu skupštine naći će se i predstavnici Grupe građana ,,Pokret za spas Svrljiga”, koji su osvojili tri odbornička mandata sa ukupno 698 glasova. Po prvi put, u skupštinske klupe sešće i predstavnik liste ,,Srbija protiv nasilja”, koja je na jučerašnjim izborima dobila poverenje 252 sugrađanina. Pored njih, mandat je osvojila i lista pod rednim brojem 8 ,,Mi glas iz naroda – prof. dr Branimir Nestorović”, koja je dobila 204 glasa.

Ovi rezultati pokazuju raznolikost političkih stavova u Svrljigu i ukazuju na dinamičan politički pejzaž u ovoj opštini.

Nova skupština će imati izazov da se nosi sa različitim interesima i potrebama građana, uz nadu da će svi izabrani predstavnici raditi u najboljem interesu Svrljiga i njegovih stanovnika.

One Response

  1. Politička trgovina kreće. Naravno,sve u interesu naroda. Žao mi je samo onih skupo plaćenih hordi koje ne uspeše da u potpunosti ispune plan. Najrealnije je očekivati skupštinsku većinu od 22 odnornika ,sa tim da će biti interesantno pratiti kako će se raznovrsna koalicija dogovoriti o podeli dela kolača koji će dobiti od pobednika na izborima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Najstariji u Srbiji

POČINJE 67. VIDOVDANSKI TURNIR – GLAVNA NAGRADA 300.000 DINARA

Srećna slava

Obeležena slava Centra za turizam, kulturu i sport u Svrljigu – Sveti sveštenomučenik Đorđe Bogić

Stiže...

Početak leta – 20. juna 2024. godine

Čestitamo

Predsednik opštine Svrljig ugostio talentovanog Pavla Ilića

Srećna slava

Tradicionalno obeležen Spasovdan u Galibabincu

Dobro došli

Počeo 12. tradicionalni turnir u malom fudbalu i basketu u Drajincu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano