Search
Close this search box.
Politika
Broj pregleda

LOKALNI IZBORI 2024: SNS, SPS i Zavetnici zajedno na izbore u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Opštinski odbor Srpske stranke Zavetnici saopštio je da će na predstojeće lokalne izbore biti na zajedničkoj listi sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije.

Foto: OO Srpska stranka Zavetnici Svrljig, foto: preuzeto sa zvanične fejsbuk stranice
Foto: OO Srpska stranka Zavetnici Svrljig, foto: preuzeto sa zvanične fejsbuk stranice

Zavetnici su do nedavno bili među većim kritičarima vlasti, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou. Da li je ovo početak formiranja novog političkog pokreta u Srbiji, ostaje nam da vidimo.

Kako nezvanično saznajemo, iz lokalnog SNS-a pozivaju sve stranke i pokrete da se priključe širokoj koaliciji koja će se pojaviti na lokalnim izborima.

U Svrljigu trenutno vlast čine Srpska napredna stranka i Ujedinjena seljačka stranka, a sa njima je i PUPS, ali ove dve stranke očigledno da se nisu priključile pomenutoj koaliciji, bar ne za sada, kao ni Jedinstvena Srbija.

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić je izabran po četvrti put za narodnog poslanika, upravo sa liste SNS.

Iako se u saopštenju naglašava da Zavetnici ne menjaju svoju politiku, a da je odluka o koaliciji doneta jednoglasno, spremni su da, kako navode, na lokalnom nivou doprinesu da Svrljig konačno počne da napreduje nakon višegodišnje stagnacije.

Takođe, u svom saopštenju navode da je Svrljig u višegodišnjoj stagnaciji, a jedan od stožera lokalne vlasti zbog koje smatraju da je Svrljig u višegodišnjoj stagnaciji je upravo njihov budući koalicioni partner Srpska napredna stranka, a drugi nosilac lokalne vlasti – Ujedinjena seljačka stranka, takođe višegodišnji koalicioni partner naprednjaka u republičkoj vlasti.

PROČITAJTE CELO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: 

2 Komentara

  1. Toliko o zavetnicima kao opozicionoj stranki! Ima nas koji smo to odavno znali. Ipak nije bitna ideologija , bitno je da si na vlasti ili uz vlast. Ideologija su novac i moć, može svako sa svakim a narod šišaju svi zajedno. Ko to do sada nije naučio ostaće neuk doveka.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano