Search
Close this search box.
Gastronomska manifestacija
Broj pregleda

Dobro došli na VI ,,Pihtijadu” u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Na Krstovdan, 18. januara, gradski park Svrljiga postaće epicentar okupljanja ljubitelja tradicionalnih pihtija na šestoj po redu “Pihtijadi”.

Pihtijada, foto: M.M.
Pihtijada, foto: M.M.

Ova manifestacija, koju organizuju Centar za turizam, kulturu i sport i Opština Svrljig, predstavlja priliku za lokalne majstore kuvanja da pokažu svoje umeće u pripremi ovog ukusnog specijaliteta.

Takmičarski deo događaja planiran je za sam Krstovdan, kada će se gradski park pretvoriti u arenu ukusnih takmičenja i gastronomske čarolije. Ocenjivanje i degustacija biće zakazani za 19. januar, na dan Bogojavljanja, pružajući stručnom žiriju i posetiocima priliku da uživaju u raznolikosti pihtija.

Svi zainteresovani za učešće u takmičenju mogu se prijaviti do 16. januara putem telefona 061/187-3333 Slaviši Aleksiću, koordinatoru manifestacije.

Očekuje se da će “Pihtijada” okupiti brojne kulinarske entuzijaste, pružajući nezaboravno gastronomsko iskustvo svim posetiocima. Tradicija pripreme pihtija doživljava svojevrsnu renesansu, a Svrljig će biti epicentar ove ukusne manifestacije, promovišući bogatstvo lokalne kulinarske baštine.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano