Search
Close this search box.
Skupština...
Broj pregleda

MARKOVIĆ: SKUPŠTINA NIJE CIRKUS, ALEKSANDRE! (VIDEO)

Podeli sa prijateljima:

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković izjavio je za lokalne medije da je prethodna sednica SO Svrljig imala istorijski značaj jer je na njoj usvojen veoma značajan dokument za dalji razvoj Svrljiga.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, foto: Video
Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, foto: Video

Međutim, Marković se osvrnuo na dobacivanje odbornika Aleksandra Petkovića koji je, kako Marković ističe, u svojoj nemoći da spreči izglasavanje Generalnog urbanističkog plana kojim opština Svrljig dobija četiri nove industrijske zone – skupštinu naziva “cirkusom”.

Nije Skupština cirkus gospodine Aleksandre, Skupština je mesto gde se donose najvažnije odluke za sve naše građane, vi niste dobili poverenje ljudi koji su vas glasali da bi od Skupštine pravili cirkus, već da bi se borili za njih i da bi predlagali i usvajali odluke koje će svim građanima značiti, poručio je Marković odborniku Petkoviću.

Marković ističe da od industrijskih zona tri već imaju svoje investitore koji su čekali na usvajanje ovog plana kako bi počeli sa izgradnjom i proširenjem svojih proizvodnih kapaciteta.

Takođe, ovim planom opština Svrljig je po prvi put dobila deo industrijske zone koji je u njenom vlasništvu i prostire se na nešto manje od jednog hektara. Ovo otvara mogućnost da i taj prostor Opština lično ponudi zainteresovanim investitorima i uz neki simbolični zakup izgrade proizvodni pogon i uposle ljude, ističe Marković.

Marković dodaje da napredak Svrljiga ne odgovora tzv. pokretu koji je želeo da sve ovo spreči kako bi se sutra govorilo kako vladajuća koalicija nije mogla u ovom mandatu da uradi ništa za građane, ali to im nije pošlo za rukom. Ovim su pokazali svoje pravo lice. Njihov lični interes su stavili ispred interesa svih građana Svrljiga, zaključio je Marković.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano