Search
Close this search box.
GRAN PRI SV. ILIJA 2014
Broj pregleda

Svrljižani na šahovskom turniru u Niškoj Banji

Podeli sa prijateljima:

U nedelju, 27.07.2014. godine, odigran je pojedinačni brzopotezni turnir u Niškoj Banji u sklopu takmičenja za ”Gran pri” Gradskog šahovskog saveza na kome je učestvovalo 47 učesnika.

Marinkovic

Posle 11 odigranih kola sa 9 poena prvo mesto zasluženo je osvojio Fide majstor Ljubomir Biljanić, ŠK ”Trepča”, sa 7 pobeda i 4 remija.

Na drugom mestu je favorit turnira Velemajstor Miroslav Marković ŠK ”Metalac” Valjevo sa osvojenih 8,5 poena.

Grupu igrača sa 7,5 poena zbog najboljeg Buholca predvodi Fide majstor Marković Marko iz Vlasotinca a slede svrljiški Velemajstor Miroslav Tošić na četvrtom mestu, Ženski internacionalni majstor Maja Veličkovski-Nejković iz ŠK ”BAS” na petom mestu, Internacionalni majstor Željko Đukić iz ŠK ”Čelin” kamen na šestom mestu i Majstorski kandidat Vojkan Marinković iz ŠK ”Veteran” iz Svrljiga na sedmom mestu.

Moramo napomenuti da nas u poslednje vreme Marinković iz ŠK ”Veteran” Svrljig prijatno iznenađuje plasmanom u vrhu turnirskih tabela na više turnira.

I ovog puta je osim što je najbolje plasirani majstorski kandidat pokazao da ume i sa najjačim igračima. Prema Svrljižanima je bio nemilosrdan. Naime, u četvrtom kolu pobedio je Velemajstora Tošića a u sedmom kolu Majstorskog kandidata Srboljuba Milovanovića i jednog i drugog crnim figurama.

A i ostali protivnici su osetili snagu njegovih poteza i pomirili se sa porazom: MK Mario Livaja ŠK Svitanja u drugom kolu, MK Piperski Miloš ŠK Zrenjanin u devetom kolu, MK Aleksandar Aranđelović ŠK Veliko Gradište u desetom kolu, i mladi i perspektivni MK Vuk Đorđević ŠK Paraćin u jedanaestom kolu.

Na turniru su učestvovala još dva igrača Šahovskog kluba Veteran Svrljig i skromno su se plasirali: prvokategornik Milenko Petrović je sa osvojenih 3,5 poena je 45 a trećekategornik Nikola Marinković je sa 3 poena 46.

10 Komentara

  1. Sve ovo je dobra podloga da se razmisli o okupljanju svih ljudskih i materijalnih resursa Opštinskog šahovskog saveza Svrljiga, opštinske uprave Svrljiga i zainteresovanih firmi i pojedinaca da bi se napravila Velika nagrada/ otvoreno prvenstvo opštine Svrljig u šahu, koje bi privuklo značajna imena u šahu ovog balkanskog regiona. To je potrebno udenuti u kalendar dešavanja u Svrljigu tako da ne preklapa druge već da koordinacijom drugih oblasti života i rada obezbedi usmerenje ljubitelja šaha ka Svrljigu. Evo posla za one koji znaju da pišu projekte!!!!!!!.

  2. Gde ovog poltrona nadjoste da slikate!?Ovaj sem tog saha u zivotu nista nije radio.U stanju je ako mu obecas pljeskavicu da ceo dan trci za tobom.Jadno je kakav nas sljam predstavlja

  3. Cestitke za propagiranje Svrljiga i njihovih sahista ali… morate baratati tacnim informacijama ko je iz kog kluba RECIMO!!!

    IA Boban Milojevic – Jagodina

  4. Zadnjih 20 godina zivi na tudjim ledjima i socijali.Kad pogledam ove sahiste Svrljiske svi su na isti kalup pravljeni i uglavnom su na rubu egzistencije jer umisljaju da su neki mozgovi a ustvari su niko i nista.Jedini covek koji vredi je Tosic jer je igrao i van Svrljiga za razliku od ovih sarlatana koji organizuju turnire po selima.

    1. Zasto tako pricate o coveku,kad vam on nista nije nazao ucinio,nemojte molim vas! Mi treba da verujemo takvima koji postizu rezultate, oni su svetla tacka u ovom tunelu! Takvom coveku i sportisti treba da se pomogne u svakom smislu te reci,prevashodno finansijski da bih mogao i dalje da nas predstavlja u zemlji i inostranstvu! Napred za sportske talente,ziveo Svrljig,zivela Srbija!

      1. Hahaha,(Inostranstvo) da li si ti normalan covece,o cemu pricas? On dva puta nije izasao iz Svrljig,a ti pricas kako ide po inostranstvu i to jos sah da igra! hahaha,vecu glupost u skorije vreme nisam cuo!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano