Search
Close this search box.
GRAN PRI SV. ILIJA 2014
Broj pregleda

Svrljižani na šahovskom turniru u Niškoj Banji

Podeli sa prijateljima:

U nedelju, 27.07.2014. godine, odigran je pojedinačni brzopotezni turnir u Niškoj Banji u sklopu takmičenja za ”Gran pri” Gradskog šahovskog saveza na kome je učestvovalo 47 učesnika.

Marinkovic

Posle 11 odigranih kola sa 9 poena prvo mesto zasluženo je osvojio Fide majstor Ljubomir Biljanić, ŠK ”Trepča”, sa 7 pobeda i 4 remija.

Na drugom mestu je favorit turnira Velemajstor Miroslav Marković ŠK ”Metalac” Valjevo sa osvojenih 8,5 poena.

Grupu igrača sa 7,5 poena zbog najboljeg Buholca predvodi Fide majstor Marković Marko iz Vlasotinca a slede svrljiški Velemajstor Miroslav Tošić na četvrtom mestu, Ženski internacionalni majstor Maja Veličkovski-Nejković iz ŠK ”BAS” na petom mestu, Internacionalni majstor Željko Đukić iz ŠK ”Čelin” kamen na šestom mestu i Majstorski kandidat Vojkan Marinković iz ŠK ”Veteran” iz Svrljiga na sedmom mestu.

Moramo napomenuti da nas u poslednje vreme Marinković iz ŠK ”Veteran” Svrljig prijatno iznenađuje plasmanom u vrhu turnirskih tabela na više turnira.

I ovog puta je osim što je najbolje plasirani majstorski kandidat pokazao da ume i sa najjačim igračima. Prema Svrljižanima je bio nemilosrdan. Naime, u četvrtom kolu pobedio je Velemajstora Tošića a u sedmom kolu Majstorskog kandidata Srboljuba Milovanovića i jednog i drugog crnim figurama.

A i ostali protivnici su osetili snagu njegovih poteza i pomirili se sa porazom: MK Mario Livaja ŠK Svitanja u drugom kolu, MK Piperski Miloš ŠK Zrenjanin u devetom kolu, MK Aleksandar Aranđelović ŠK Veliko Gradište u desetom kolu, i mladi i perspektivni MK Vuk Đorđević ŠK Paraćin u jedanaestom kolu.

Na turniru su učestvovala još dva igrača Šahovskog kluba Veteran Svrljig i skromno su se plasirali: prvokategornik Milenko Petrović je sa osvojenih 3,5 poena je 45 a trećekategornik Nikola Marinković je sa 3 poena 46.

10 Responses

 1. Sve ovo je dobra podloga da se razmisli o okupljanju svih ljudskih i materijalnih resursa Opštinskog šahovskog saveza Svrljiga, opštinske uprave Svrljiga i zainteresovanih firmi i pojedinaca da bi se napravila Velika nagrada/ otvoreno prvenstvo opštine Svrljig u šahu, koje bi privuklo značajna imena u šahu ovog balkanskog regiona. To je potrebno udenuti u kalendar dešavanja u Svrljigu tako da ne preklapa druge već da koordinacijom drugih oblasti života i rada obezbedi usmerenje ljubitelja šaha ka Svrljigu. Evo posla za one koji znaju da pišu projekte!!!!!!!.

 2. Gde ovog poltrona nadjoste da slikate!?Ovaj sem tog saha u zivotu nista nije radio.U stanju je ako mu obecas pljeskavicu da ceo dan trci za tobom.Jadno je kakav nas sljam predstavlja

 3. Cestitke za propagiranje Svrljiga i njihovih sahista ali… morate baratati tacnim informacijama ko je iz kog kluba RECIMO!!!

  IA Boban Milojevic – Jagodina

 4. Zadnjih 20 godina zivi na tudjim ledjima i socijali.Kad pogledam ove sahiste Svrljiske svi su na isti kalup pravljeni i uglavnom su na rubu egzistencije jer umisljaju da su neki mozgovi a ustvari su niko i nista.Jedini covek koji vredi je Tosic jer je igrao i van Svrljiga za razliku od ovih sarlatana koji organizuju turnire po selima.

  1. Zasto tako pricate o coveku,kad vam on nista nije nazao ucinio,nemojte molim vas! Mi treba da verujemo takvima koji postizu rezultate, oni su svetla tacka u ovom tunelu! Takvom coveku i sportisti treba da se pomogne u svakom smislu te reci,prevashodno finansijski da bih mogao i dalje da nas predstavlja u zemlji i inostranstvu! Napred za sportske talente,ziveo Svrljig,zivela Srbija!

   1. Hahaha,(Inostranstvo) da li si ti normalan covece,o cemu pricas? On dva puta nije izasao iz Svrljig,a ti pricas kako ide po inostranstvu i to jos sah da igra! hahaha,vecu glupost u skorije vreme nisam cuo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

Aleksandar Mentović ostaje na čelu FK Svrljig

Dobra vest

Roditeljima za prvo dete 500.000, za drugo 600.000 dinara!

Radni pondeljeka

Krenulo obeležavanje saobraćajnica

Sećanja

Obeležen 7. jul – Dan ustanka protiv nacističke Nemačke

Sećanje

Obeležena godišnjica smrti prof. dr Sretena Petrovića

Radno

Uređenje zelene površine pored puta ka Staroj planini

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano