Darija Kisić svečano otvorila Sajam
Broj pregleda

Održan 6. Sajam zimnice u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Povodom Međunarodnog Dana Žena sa Sela, Ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije, Darija Kisić, svečano je otvorila tradicionalni 6. Sajam zimnice u Svrljigu.

Sajam zimnice, foto: D.R.
Sajam zimnice, foto: D.R.

Ova manifestacija je posvećena podršci ženama sa sela i promociji njihovog doprinosa društvu.

Ministarka Kisić je u svom govoru naglasila ključnu ulogu žena u jačanju srpskog društva, istakavši da je na njima temelj celokupnog društva, jer su porodica i država čvrsto povezane sa njihovim angažovanjem i radom.

„Ovaj Sajam zimnice pruža priliku da se pokaže koliko su žene sa sela vredne, sposobne i umeju“, dodala je ministarka, naglašavajući vrednost tradicije i radne snage.

Vlada Srbije snažno podržava aktivnosti koje doprinose očuvanju života na selu, što predstavlja suštinu opstanka države koja neguje tradiciju i vredan rad, istakla je ministarka. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju nastaviće da podržava pronatalitetne mere u opštini Svrljig, sa ciljem očuvanja ruralnih zajednica i stvaranja povoljnih uslova za život i poslovanje.

Uprkos izazovima, ministarka Darija Kisić je izrazila čvrstu podršku ženama sa sela, obećavši dalju podršku Vlade Srbije kako bi se unapredili uslovi života i razvoj ruralnih zajednica.

Ministarka u poseti Svrljigu, foto: D.R.
Ministarka u poseti Svrljigu, foto: D.R.

Prisutnima su se obratili i predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković i narodni poslanik Milija Miletić, istakavši značaj Sajma zimnice u promociji zdrave hrane i važnosti rada žena na selu.

Miletić je naglasio da je podrška ovakvim manifestacijama od suštinskog značaja za lokalnu zajednicu, te da će nastaviti da se angažuju u promociji ruralnog razvoja i života žena na selu.

Jedan komentar