Svrljiške novine

Vrednost: 11.655.094,55 dinara
Broj pregleda

Izvođač radova na mini pič terenima u Svrljigu podložan ozbiljnoj kritici

Podeli sa prijateljima:

U Svrljigu, u toku je izgradnja dva mini pič terena koji bi trebali da budu sportski biseri ovog grada. Međutim, situacija se nije odvijala onako kako je planirano. Izvođač radova, svrljiška firma “TRANSKOP R”, suočava se s ozbiljnim kritikama zbog loše izvedenih radova i neispunjavanja ugovornih obaveza.

Marković nezadovoljan radovima, foto: Svrljiške novine
Marković nezadovoljan radovima, foto: Svrljiške novine

Prema ugovoru, rok za završetak radova na oba terena bio je 60 kalendarskih dana, računajući od dana uvođenja radova. Međutim, izgradnja dečijeg mini pič terena je počela 28.06.2023. godine, dok je izgradnja pomoćnog terena sa veštačkom travom krenula 20.07.2023. godine. Oba terena ukupno su trebala koštati 11.655.094,55 dinara bez PDV-a.

Nakon obilaska radova, predsednik opštine Svrljig, Miroslav Marković, izrazio je ozbiljnu zabrinutost zbog lošeg stanja terena i izvedenih radova. Posebno je naglasio da je firma koja je trebala dostaviti veštačku travu, zbog loše izvedenog posla od strane izvođača, odlučila vratiti sav materijal nazad u Beograd.

Marković je naglasio da će Opština Svrljig rigorozno insistirati na ispoštovanju ugovornog roka koji ističe 20. oktobra. Takođe, istakao je da neće biti tolerancije na produženje ugovora i da će izvođač radova snositi finansijske posledice za ovako loš izvršen posao.

Kritike su usmerene i prema nadzoru Ivanu Božinoviću, zaposlenom u Opštinskoj upravi Svrljig, koji je prema rečima Markovića, trebalo da upozori nadležne da radovi ne idu prema planu i da je potrebno preduzeti hitne mere.

Izgradnja pomoćnog terena, foto: Svrljiške novine
Izgradnja pomoćnog terena, foto: Svrljiške novine

S obzirom na značaj investicije i ozbiljne sumnje u kvalitet izvedenih radova, Opština Svrljig će formirati komisiju koja će pažljivo pratiti rad nadzornog odbora i izvođača radova. Očekuje se da će odgovornost biti jasno utvrđena i da će biti preduzete adekvatne mere u cilju zaštite javnih sredstava i kvalitetne izgradnje sportskih terena.

Marković napominje da će Opština angažovati komisiju koja će pratiti aktivnosti nadzora radova i izvođača, posebno s obzirom na značajnu sumu od 11.655.094,55 dinara bez PDV-a koja je u pitanju.

tereni

Podsećamo vas da teren koji će biti smešten pored teniskog terena košta 8.155.635,55 dinara bez PDV-a, dok drugi koji je deo gradskog stadiona FK Svrljig ukupno košta 3.499.459 dinara bez PDV-a.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Zdravlje na prvom mestu

Briga o zdravlju: Preventivni pregledi u Domu zdravlja Svrljig!

Sport

KK “Svrljig” u akciji: Duel sa “Academy” u Leskovcu

Pomoć Vojske Srbije

SVRLJIG: Stigla vojna vozila visoke prohodnosti za prevoz interventnih ekipa EPS-a

Politika

USS KONVENCIJA: Miletić uputio kritike zbog nedostatka struje u selima

Šestonedeljni

Danas počeo Božićni post

Politika

Predsednica Srpske stranke Zavetnici posetila Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Sportska dešavanja

Košarkaški klub ,,Svrljig” održava dominaciju u ligi

VIDEO

Problemi s izvođačem: Opština Svrljig naplatila bankarske garancije – najavljeno ograničenje poslovanja svrljiškoj firmi

Iz dva u jedan!

ZONA CENTAR: FK Svrljig – FK Palilulac: 3:1 (0:1)

Milićević

Novi trener: Svrljižanin na klupi FK Svrljig

Sportski vikend pred nama

FK Svrljig dočekuje Palilulac u bitnom okršaju za bolji plasman

Sport

Novi trijumf svrljiških košarkaša

Sportska strana Svrljiga

Pobednički nastavak za KK ,,Svrljig” u Regionalnoj ligi

Zona Centar

Težak poraz svrljiškog fudbala – gosti Jedinstva pokazali nadmoć

One Response

  1. Kad smo već kod “značajne investicije”, bolje bi bilo da se setite da rok za izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda ističe naredne godine…ili vas ne zanima što ceo Svrljig miriše na septičku jamu, što se najbolje oseća u ranim jutarnjim satima. Timok je temeljno očišćen od drveća, pa se smrad brzo i lako širi po celom gradu, a to baš ne ide u prilog turističkim ambicijama koje imate. Trebalo bi da se malo poradi na prioritetima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *