Search
Close this search box.
Vrednost: 11.655.094,55 dinara
Broj pregleda

Izvođač radova na mini pič terenima u Svrljigu podložan ozbiljnoj kritici

Podeli sa prijateljima:

U Svrljigu, u toku je izgradnja dva mini pič terena koji bi trebali da budu sportski biseri ovog grada. Međutim, situacija se nije odvijala onako kako je planirano. Izvođač radova, svrljiška firma “TRANSKOP R”, suočava se s ozbiljnim kritikama zbog loše izvedenih radova i neispunjavanja ugovornih obaveza.

Marković nezadovoljan radovima, foto: Svrljiške novine
Marković nezadovoljan radovima, foto: Svrljiške novine

Prema ugovoru, rok za završetak radova na oba terena bio je 60 kalendarskih dana, računajući od dana uvođenja radova. Međutim, izgradnja dečijeg mini pič terena je počela 28.06.2023. godine, dok je izgradnja pomoćnog terena sa veštačkom travom krenula 20.07.2023. godine. Oba terena ukupno su trebala koštati 11.655.094,55 dinara bez PDV-a.

Nakon obilaska radova, predsednik opštine Svrljig, Miroslav Marković, izrazio je ozbiljnu zabrinutost zbog lošeg stanja terena i izvedenih radova. Posebno je naglasio da je firma koja je trebala dostaviti veštačku travu, zbog loše izvedenog posla od strane izvođača, odlučila vratiti sav materijal nazad u Beograd.

Marković je naglasio da će Opština Svrljig rigorozno insistirati na ispoštovanju ugovornog roka koji ističe 20. oktobra. Takođe, istakao je da neće biti tolerancije na produženje ugovora i da će izvođač radova snositi finansijske posledice za ovako loš izvršen posao.

Kritike su usmerene i prema nadzoru Ivanu Božinoviću, zaposlenom u Opštinskoj upravi Svrljig, koji je prema rečima Markovića, trebalo da upozori nadležne da radovi ne idu prema planu i da je potrebno preduzeti hitne mere.

Izgradnja pomoćnog terena, foto: Svrljiške novine
Izgradnja pomoćnog terena, foto: Svrljiške novine

S obzirom na značaj investicije i ozbiljne sumnje u kvalitet izvedenih radova, Opština Svrljig će formirati komisiju koja će pažljivo pratiti rad nadzornog odbora i izvođača radova. Očekuje se da će odgovornost biti jasno utvrđena i da će biti preduzete adekvatne mere u cilju zaštite javnih sredstava i kvalitetne izgradnje sportskih terena.

Marković napominje da će Opština angažovati komisiju koja će pratiti aktivnosti nadzora radova i izvođača, posebno s obzirom na značajnu sumu od 11.655.094,55 dinara bez PDV-a koja je u pitanju.

tereni

Podsećamo vas da teren koji će biti smešten pored teniskog terena košta 8.155.635,55 dinara bez PDV-a, dok drugi koji je deo gradskog stadiona FK Svrljig ukupno košta 3.499.459 dinara bez PDV-a.

Jedan komentar

  1. Kad smo već kod “značajne investicije”, bolje bi bilo da se setite da rok za izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda ističe naredne godine…ili vas ne zanima što ceo Svrljig miriše na septičku jamu, što se najbolje oseća u ranim jutarnjim satima. Timok je temeljno očišćen od drveća, pa se smrad brzo i lako širi po celom gradu, a to baš ne ide u prilog turističkim ambicijama koje imate. Trebalo bi da se malo poradi na prioritetima.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano