Search
Close this search box.
Broj pregleda

Okrugli sto o mentalnom zdravlju i izazovima roditeljstva: Zajednički koraci ka održivom rešenju

Podeli sa prijateljima:

Učesnici sinoć održanog Okruglog stola, koji je okupio predstavnike institucija obrazovanja i socijalne zaštite, imali su priliku da u prijatnoj atmosferi razgovaraju na temu “Mentalno zdravlje i izazovi roditeljstva”.

Sastanak, foto: M.M.
Sastanak, foto: M.M.

Ovo značajno okupljanje, prvo ovakve vrste po pitanju teme i sastava, imalo je za cilj da omogući otvoren dijalog i prihvatanje važnosti priznavanja svojih osećanja i stanja. Poseban fokus bio je na tome kako sebi pružiti podršku i kome se obratiti kada je to neophodno.

Svaka institucija, predstavljajući svoje područje delovanja, skrenula je pažnju roditeljima na izazove sa kojima se suočavaju u radu sa decom, ističući važnost zajedničkog pristupa i saradnje između institucija, roditelja i dece u potrazi za najoptimalnijim rešenjima u datim situacijama.

Nakon zaključenja ovog dragocenog skupa, učesnicima je omogućeno da kroz skeniranje QR koda daju svoje ocene i sugestije za naredna, slična okupljanja. Prvi utisci ukazuju na to da je ovo značajan korak za lokalnu zajednicu, jer učesnici imaju poverenja u institucije i znaju kome mogu da se obrate kada se suoče sa izazovima u roditeljstvu.

roditeljstvo12

Jedan od ključnih zaključaka jeste da svaka porodica može naići na trenutke kada im je potrebna podrška, te je od izuzetne važnosti znati da postoje resursi i ljudi spremni da pruže tu podršku. Učesnici su istakli inspirativnost razmene iskustava i mišljenja na ovakav način i pozvali na češće otvorene razgovore o različitim temama.

Organizatori su najavili da će uslediti još ovakvih okupljanja u narednom periodu, nastavljajući važnu misiju stvaranja otvorenog prostora za razgovor i podršku u lokalnoj zajednici. Poručili su prisutnima da nisu sami i podsetili da smo svi na istoj strani – strani zajedničke podrške i razumevanja.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano