Search
Close this search box.
FOTO+VIDEO
Broj pregleda

BLISKI SUSRET S LISICOM NA AUTOBUSKOJ STANICI

Podeli sa prijateljima:

Jutros oko 2.30h, na autobuskoj stanici u Svrljigu, stanovnici su bili svedoci neočekivanog prizora kada je lisica primećena kako nosi plen u ustima.

lisica1

Prema svedočenju očevidaca, u pitanju je bila pregažena mačka koja se nalazila nedaleko od mesta gde su primetili lisicu. Lisica je najpre viđena u dvorištu osnovne škole, nakon čega je prešla ulicu i sišla niz stepenice kod autobuskih perona.

Brzi refleksi građana omogućili su snimanje ovog neobičnog događaja, a nakon toga su krenuli kolima u pravcu gde je lisica otišla. Lisica je, nakon što je pogledala u pravcu vozača, nonšalantno nastavila svoj put u drugom pravcu.

lisica2

Ovo je prvi put da se lisica ili neka druga divlja životinja spustila u gradski centar Svrljiga. Iako je Svrljig okružen bogatim šumama i planinama, gde je prisutna raznovrsna divlja fauna, ovakvi susreti sa divljim životinjama u urbanim sredinama su retkost.

Zabrinuti građani apeluju na nadležne institucije da preduzmu odgovarajuće mere i nadzor, imajući u vidu mogući rizik od besnila koje može biti prisutno kod divljih životinja. Sigurnost građana treba da bude prioritet, te se očekuje adekvatna reakcija nadležnih organa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Obaveštenje

Dodela plastenika poljoprivrednicima iz Svrljiga

Saopštenje

MI SNAGA NARODA: Ogorčenje zbog izborne izdaje Adame Dragane Stanisavljević

Niš-Svrljig

MILETIĆ: Nova fabrika i zgrada terminala od velikog značaja za jugoistok Srbije!

FSRIS

KONFERENCIJA ZONE CENTAR: Nove lopte za FK Svrljig

Belmužijada 2024

U toku su prijave za učešće u sportskim igrama na 18. Belmužijadi

Nastavak...

FOTO INFO: Ponovo neko lomi mlada stabla…

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano