Search
Close this search box.
Reči sa sednice
Broj pregleda

Miletić na sednici SO Svrljig citirao delove iz autorskog teksta Nikole Jovanovića, EVO I ZAŠTO

Podeli sa prijateljima:

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke, odbornik i narodni poslanik Milija Miletić na minuloj sednici SO Svrljig citirao je delove iz autorskog teksta Nikole Jovanovića, osnivača mnogih kreativnih kompanija među kojima je i Pipl Hub, koja se nalazi u Svrljigu. 

Milija Miletić, arhivska fotografija, foto: M.M.
Milija Miletić, arhivska fotografija, foto: M.M.

Naime, Jovanović je početkom jula 2023. godine objavio svoj autorski tekst pod nazivom ,,Svrljig 2023: Kad sam išao u OŠ, nisam bacao na koš (u sportskoj sali)” koji govori o devastiranoj opštini Svrljig koja je za podsticaj regionalnog razvoja u 2022. godini dobila 120 puta manje novca od beogradske opštine Savski Venac, a koji je na minuloj sednici SO Svrljig citirao odbornik Miletić.

Miletić je već u par navrata istakao da je dosta beogradizacije i da je potrebno više ulagati u mala mesta, jer pored Beograda, Novog Sada, Subotice… Srbiju čine i Svrljig, Bela Palanka, Niš, svrljiška i druga sela u siromašnim delovima zemlje.

Odbornik Miletić se nadovezao na priču rekavši da je budžet Opštine Svrljig i sveukupna finansijska situacija loša, da je potrebno da se transfer koji godinama unazad nije uvećan – što pre uveća i da se veća pažnja države usmeri ka Svrljigu, ali i drugim mestima koja imaju slične probleme, a ima ih dosta na jugu zemlje, zaključio je Miletić.

Miletić je pohvalio tekst Nikole Jovanovića jer je u njemu rečeno sve ono što se upravo dešava, što je fakat stanje, ocenio je on.

U nastavku pročitajte tekst Nikole Jovanovića: https://medium.com/@nikolajovanovic/svrljig-2023-kad-sam-i%C5%A1ao-u-o%C5%A1-nisam-bacao-na-ko%C5%A1-ili-minimum-zahteva-za-minimum-normalnog-fb3bfa5c63d8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Igralište u Prekonogi dobija tribine

Radovi na mreži

Bez vode Ulica Hadžićeva

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

Bez zakazivanja i zdravstvene knjižice

Preventivni pregledi štitaste žlezde danas u Domu zdravlja od 8 do 17h

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano