Svrljiške novine

Dobra vest
Broj pregleda

Zaustavljen rast cena u maloprodaji

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da se rast cena zaustavio i da one polako počinju da padaju, poručivši da će ovaj trend uskoro postati trajan.

Ilustracija, foto: pixabay.com
Ilustracija, foto: pixabay.com

„Iza nas su teške nedelje, možda i najteže u ovom veku, ali i pod tim okolnostima država mora da radi svoj posao i ne sme da stane. Prethodnih godinu dana bijemo bitku sa visokom inflacijom uvezenom sa istoka Evrope i danas slobodno mogu da kažem da smo u toj borbi pobedili. Trend rasta cena se zaustavio i one polako počinju da padaju.

Danas možemo da govorimo o tome da se trend rasta cena zaustavio i da cene polako počinju da padaju, što se najbolje vidi na velikom broju akcija u supermarketima, kao i da će ovaj trend uskoro postati trajan.

Prethodnih deset godina, prvi put u istoriji naše zemlje imamo stabilan kurs dinara, nezaposlenost smo oborili na ispod deset odsto, imamo impresivan rast plata i penzija i sve to smo zajednički postigli. Nećemo se zaustaviti jer Srbija ne sme da stane”, navodi se u izjavi Momirovića.

Izvor: Vlada Srbije

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *