Postoji li rešenje?
Broj pregleda

Odbornici složni da je Svrljigu potreban logoped!

Odbornik Milija Miletić  na današnjem zasedanju SO Svrljig nadovezao se na izlaganje odbornika Aleksandra Petkovića, koji je predložio upošljavanje logopeda u vrtiću, te poručio da je prvi korak načinjen još pre nekoliko godina – kada je od tadašnjeg ministra Šarčevića tražio rešenje kako bi se uposlio logoped na teritoriji Svrljiga, odnosno u nekoj od obrazovnih ustanova. 

Odbornici lokalnog parlamenta u Svrljigu, foto: M.M.
Odbornici lokalnog parlamenta u Svrljigu, foto: M.M.

Rekli su mi da će Ministarstvo prosvete obezbediti upošljavanje logopeda, a u našim školama bilo je mogućnosti da se primi logoped na 50%, to je bilo do pre pet ili šest meseci. Potrebno je da pronađemo osobu koja je završila tu školu, ili da se izvrši dokvalifikacija određenih kadrova koji su završili slični fakultet, pa da se sa dopunom ispita reši problem koji je svakako gorući, poručio je Miletić.

Miletić ističe da je predlog odbornika Petkovića na mestu, ali da nije ni prvi – ni inicijalni, istakavši da je prvi korak načinjen ranijim sastankom u Ministarstvu prosvete i na sednici Narodne skupštine Republike Srbije, za šta postoje video materijali i stenogrami.

Odbornik Milija Miletić, foto: M.M.
Odbornik Milija Miletić, foto: M.M.

Za reč su se nakon Miletića i Petkovića javili Jelena Trifunović, bivša predsednica opštine, kao i Miroslav Marković, sadašnji predsednik opštine Svrljig, kako bi odbornike upoznali sa koracima koje je preduzela Opština po ovom pitanju, bez obzira što na kraju nije bilo pozitivnog rezultata zbog nedostatka tog obrazovnog profila u Svrljigu i šire.

Inače, sa ovim problemom susreću i druge opštine poput Knjaževca, Merošine, Gadžinog Hana, ali da je važno da se o tome govori i traži rešenje.

Na kraju može se zaključiti da je potrebno da svi odbornici prionu i rade u interesu Svrljiga, prvenstveno u ovom slučaju dece, jer je logoped Svrljigu preko potreban. Vredno je reći da je dobro što je odbornik Petković ponovo podstakao ovu temu o kojoj se treba razgovarati, razmišljati i naravno delovati kako bi se problem prevazišao.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *