Search
Close this search box.
Politika
Broj pregleda

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA PROSLAVILA 23. ROĐENDAN! Đurić: Zajedno ćemo nastaviti da se borimo i radimo! (FOTO)

Podeli sa prijateljima:

Ujedinjena seljačka stranka danas je konvencijom, a prethodno i sastankom najviših stranačkih organa, obeležila 23 godine od osnivanja. 

Konvencija USS povodom 23. rođendana
Konvencija USS povodom 23. rođendana

Spajanjem tri male seljačke stranke, 2000. godine, u Beogradu, je nastala Ujedinjena seljačka stranka. Od tada do danas, Ujedinjena seljačka stranka okuplja radnike i ljude koji žive na selu, boreći se za njihov bolji život.

Svečanoj konvenciji povodom obeležavanja 23. rođendana Ujedinjene seljačke stranke prisustvovalo je preko 500 gostiju iz cele Srbije.
U ime Srpske napredne stranke prisustvovala je narodna poslanica Nevena Đurić, ispred Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović, narodni poslanik Bratimir Vasiljević, Mile Vukićević predstavnik Udruženja penzionera, kao i Nenad Stanković ispred Grada Niša.

Gosti, USS - 23. rođendan
Gosti, USS – 23. rođendan

Prisutnima se obratila narodna poslanica i potpredsednica SNS, Nevena Đurić, koja je poručila da su USS i SNS dugogodišnji partneri u borbi za bolji život građana:

Nevena Đurić (SNS)
Nevena Đurić (SNS)

– Važno nam je što ste toliko godina naši partneri, srećan 23. rođendan. Mora se još dosta ulagati u jugoistok Srbije, ali, važno je napomenuti da Niš ima nov Klinički centar, da je završen Koridor 10, sedam fabrika je otvorio samo predsednik Srbije Aleksandar Vučić – kazala je Đurić i dodala:

– Predsednik Vučić je upoznat sa svakim problemom. Najavljeno je povećanje subvencija za mleko i subvencija po grlu i to su odlične vesti – poručila je Đurić okupljenima.

Da je Ujedinjena seljačka stranka dugogodisnji partner, poručio je i prof. dr Jahja Fehratović potpredsednik Stranke pravde i pomirenja.

prof. dr Jahja Fehratović
prof. dr Jahja Fehratović

– Ujedinjena seljačka stranka i Stranka pravde i pomirenja imaju svojih zajedničkih težnji. I mi, u Pešteru, imamo veoma zapuštena sela kojima treba pomoć države i na tome moramo zajednički raditi. Zajedno sa SNS smo se našli na putu očuvanja mira, bezbednosti i stabilnosti – poručio je Fehratović.

Vladimir Ilić je u ime Pokreta socijalista čestitao 23. rođendan:

Vladimir Ilić Pokret socijalista
Vladimir Ilić Pokret socijalista

– Zajedno ćemo se, rame uz rame, boriti za bolji život radnika i seljaka – kazao je Ilić.

Tatjana Lazarević, predsednica Foruma žena USS je poručila da su žene „stub“ svake porodice, ali i ove stranke.

Tatjana Lazarević (USS)
Tatjana Lazarević (USS)

Lazarevićeva je istakla značaj dejstvovanja Ujedinjene seljačke stranke na selu, zajedno sa Forumom žena koji je veoma aktivan na teritoriji svrljiške opštine, ali i u drugim opštinama i gradovima.

Na kraju konvencije prisutnim gostima obratio se domaćin, predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srbije Milija Miletić. 

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke
Predsednik Ujedinjene seljačke stranke

Miletić je istakao da je zadovoljan saradnjom sa svojim koalicionim partnerima i da se borba za bolji položaj sela i seljaka, ali i malih gradova i opština poput Svrljiga, Knjaževca, Bele Palanke, Gadžinog Hana, Aleksinca, Merošine i sl. nastavlja, te da će se svim srcem boriti za jugoistok Srbije, kako je to i do sada činio.

Naša politika jeste mir i stabilnost. Potreban nam je mir i potrebna nam je stabilnost, poručio je Miletić.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano