Search
Close this search box.
Nastavlja se niz
Broj pregleda

PRVO KOLO ZONE CENTAR: FK Svrljig doneo tri boda iz Pukovca

Podeli sa prijateljima:

Fudbaleri FK ,,Svrljig” odličnom igrom i požrtvovanošću doneli su veoma značajna tri boda na otvaranju nove fudbalske sezone u prvom kolu ,,zone Centar”. 

FK Pukovac - FK Svrljig 2:4
FK Pukovac – FK Svrljig 2:4

Golovima iskusnog Vladice Đorđevića, kapitena Nenada Ilijića i napadača Petra Dragićevića (2) fudbaleri plavo-belih doneli su slavlje i prva tri boda Svrljigu.

Odličnim zalaganjem na terenu plavo-beli uspeli su da budu dominantni svih 90 minuta. Odbrana je funkcionisala odlično zahvaljujući Nedeljkoviću i Bojiću koji je ove, kao i svih ostalih utakmica, bio neprikosnoven. Na utakmici su se istakli bukvalno svi igrači, a zapaženi od strane domaćih i gostujućih navijača bili su mlade nade Svrljiga – Uroš Žikić i Andrej Prvulović.

Spoj iskustva i mladosti rezultirao je visokom pobedom, koja bi bila još ubedljivija da su sve šanse pred golom domaćina bile realizovane. Napadač Petar Dragićević postigao je dva pogotka, a isto toliko imao je stopostotnih šansi. On je proglašen za igračem utakmice.

Domaćinu je sviran sumnjivi penal pri rezultatu 3:1 za Svrljig, najverovatnije da bi se vartio u igru, bez obzira na pobunu igrača Svrljiga koji su ukazivali da je lopta Nedeljkovića udarila u bradu a ne ruku, glavni sudija posle nekoliko sekundi oklevanja i razmišljanja ipak je pokazao rukom na belu tačku.

Slavlje Svrljižana, foto: M.M.
Slavlje Svrljižana, foto: M.M.

Milan Jeremić pokušao je da odbrani jedanesterac, ali je igrač koji ga je izveo ipak bio na visini zadatka i smanjio prednost Svrljiga na 3:2.

Meč su obeležile i fudbalske majstorije mladog Petra Nikolića, ali i nastup Stefana Stevanovića i Vukašina Petrovića koji su dali sebe za pobedu Svrljiga.

Aleksandar Minić pokazao je da su godine samo broj na papiru i za Svrljig odigrao kao nikada do sada, borbeno i bez straha.

Svrljižanima je do konačne pobede znatno pomogao i Viktor Vasić, Svrljižanin koji se iz Aluminijuma vratio u FK ,,Svrljig”.

Mladi Jovan Mihajlović imao je priliku da u 90 minutu zapečati sudbinu Pukovca i postigne peti pogodak, ali je lopta nezgodno odskočila i šut je završio pored gola.

Fudbaleri FK ,,Svrljig'' na visini zadatka
Fudbaleri FK ,,Svrljig” na visini zadatka

Na kraju meča predstavnici Uprave FK ,,Svrljig” čestitali su trenerima Marku Stevanoviću i Draganu Mikiću na datom obećanju da će sa ovim timom pobediti u prvom kolu i igračima na želji i volji da nastave pobedonosni niz koji je započet u Nišavskoj okružnoj ligi.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

JELIGOR D.O.O.

Edukacija za berače i uzgajivače lekovitog i aromatičnog bilja – Ne propustite priliku!

Odlična vest

Meštani Prekonoge ujedinjeni u akciji čišćenja puteva

OBAVEŠTENJE

Osnovna škola ,,Dobrila Stambolić” obaveštava roditelje budućih prvaka

Od ponedeljka do petka

Izložba slika sa prve Likovne kolonije ,,Vinski put” u holu Osnovne škole od danas do petka

Amin

Počeo je Vaskršnji post

Nerealna priča...

Dva poništena gola domaćinu, pet žutih kartona i dva crvena na meču između Svrljiga i Napretka (FOTO)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano