Apel vozačima motocikala da koriste zaštitnu opremu

Saobraćaj

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas, na promociji kampanje “Kaciga glavu čuva“, koju sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova i Auto-moto savez Srbije, da nezgode mogu biti izbegnute samo odgovornim ponašanjem u saobraćaju.

Zgrada policije, arhivska fotografija, foto: arhiva
Zgrada policije, arhivska fotografija, foto: arhiva

Vulin je pozvao sve učesnike u saobraćaju, posebno vozače motocikala, da budu oprezni i da ne voze neprilagođenom brzinom ili pod dejstvom alkohola i opijata.

Ministar je, ukazavši na to da su motociklisti najugroženiji učesnici u saobraćaju, kod kojih svaki pad sa vozila može da bude fatalan, apelovao na sve vozače da obrate posebno pažnju na motocikliste i mopediste, a na njih da poštuju saobraćajne propise i koriste zaštitnu opremu.

On je motociklistima poručio da ne dozvole sebi da važnost nošenja kacige shvate tek kada se nešto loše dogodi i da uvek imaju na umu da je stavljanje kacige najvažnija stvar koju treba da urade pre nego što sednu na motor.

Generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije (AMSS) Milan Nikolić istakao je da ovo najveće udruženje vozača u zemlji već čitav vek brine o svim učesnicima u saobraćaju, pri čemu se posebna pažnja tradicionalno posvećuje i motociklistima, koji predstavljaju jednu od najugroženijih kategorija.

Radi unapređenja njihove bezbednosti na putevima, u saradnji sa MUP-om, danas smo sa izuzetnim zadovoljstvom najavili predstojeću akciju podele kaciga vozačima mopeda i motocikala, koja će u narednih nekoliko meseci biti realizovana u pet gradova – Valjevu, Smederevu, Kraljevu, Nišu i Novom Sadu, precizirao je Nikolić.

On je ukazao na to da se na ovaj način nastavlja tradicionalna akcija AMSS ,,Kaciga glavu čuva”.

Auto-moto savez Srbije je i drug na drumu svim motociklistima i putem članskih paketa za pomoć na putu, sa pogodnostima i uslugama koje su dostupne 24 časa sedam dana u nedelji na svakoj lokaciji u Srbiji pozivom na broj 1987, poručio je Nikolić.

Povezano

Komentar

Your email address will not be published.