Search
Close this search box.
Radari, kontrola..
Broj pregleda

VOZAČI, SPREMITE SE! Naredna 24 sata policija će kontrolisati ovo…

Podeli sa prijateljima:

Cela Srbija danas 24 sata biće pod “opsadom” saobraćajne policije. Na svim većim saobraćajnicama nalaziće se radari kojima će se kontrolisati brzina vozila, a vozači će biti podvrgnuti alko-testiranju, testu na drogu, a gledaće se i da li svi unutar vozila koriste sigurnosne pojaseve.

Zgrada policije, arhivska fotografija, foto: arhiva
Zgrada policije, arhivska fotografija, foto: arhiva

– Kod nas, ali i u celoj Evropi se sprovodi pojačana kontrola saobraćaja. U četvrtak 24 sata kontolisaće se prebrza vožnja, alkohol i vezivanje sigurnosnih pojaseva. Pored radarskih uređaja na putevima će biti svi presretači, koristiće se i sistemi video nadzora …Na auto-putevima će se koristiti radari koji će meriti prosečnu brzinu vozila. Poznato je već da je brzina broj jedan ubica na putevima. Polovina saobraćajnih nezgoda sa nastradalima je zbog prebrze vožnje i to je razlog zašto se sprovode ovakve akcije ne samo kod nas nego širom Evrope – kaže za “Telegraf.rs” Vladimir Vida, major u Upravi saobraćajne policije.

Prema rečima, našeg sagovornika majora “na najvažnim pravcima u Srbiji danas će se do ponoći nalaziti radari i angažovaće sve raspoložive snage koje ima saobraćajna policija.”

– Cilj je da tog jednog dana, 24 sata budu pokriveni svi putni pravci. Sudeći po prethodnom putu tog dana se i otkrije najveći broj vozača koji su vozili više od dozvoljene brzine. Brzina neće biti jedini prekršaj koji ćemo mi kontrolisati. Svaki vozač za koga se otkrije da je vozio prebrzo biće podvrgnut alko-testiranju, a za onog vozača za koga posumnjamo da je pod dejstvom psiho-aktivnih supstanci biće podvrgnut testu na drogu. Policija će pored ova dva prekršaja kontrolisati i da li svi putnici u vozilu na pravilan način koriste sigurnosne pojaseve-dodaje Vida.

Inače, od početka godine nastradalo je 90 osoba u nesrećama širom Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Najstariji u Srbiji

POČINJE 67. VIDOVDANSKI TURNIR – GLAVNA NAGRADA 300.000 DINARA

Srećna slava

Obeležena slava Centra za turizam, kulturu i sport u Svrljigu – Sveti sveštenomučenik Đorđe Bogić

Stiže...

Početak leta – 20. juna 2024. godine

Čestitamo

Predsednik opštine Svrljig ugostio talentovanog Pavla Ilića

Srećna slava

Tradicionalno obeležen Spasovdan u Galibabincu

Dobro došli

Počeo 12. tradicionalni turnir u malom fudbalu i basketu u Drajincu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano