Search
Close this search box.
Mladi
Broj pregleda

Novi projekat za podršku mladima u ruralnim sredinama

Podeli sa prijateljima:

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić i direktorka Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju u Srbiji (GIZ) Danijela Funke potpisali su danas Sporazum o sprovođenju projekta „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Republici Srbiji”.

Ministar Udovičić, foto: Radio-televizija Vojvodine, youtube kanal, screenshot
Ministar Udovičić, foto: Radio-televizija Vojvodine, youtube kanal, screenshot

Udovičić je tom prilikom istakao da ovaj četvorogodišnji projekat donosi višestruke direktne koristi za mlade u ruralnim sredinama, i dodao da se upravo ta kategorija mladih u današnjim vremenima nosi sa ne baš lakim izazovima, zbog čega želimo da ih dodatno osnažimo i pružimo podršku.

Cilj je, kako je objasnio, da se unaprede ekonomske i socio-kulturološke perspektive mladih, a projektom su obuhvaćene i ugrožene grupe, kao što su povratnici, mlade žene i etničke manjine.

Prema njegovim rečima, povećana je i starosna ciljna grupa, tako da će projekat pružiti podršku osobama starosti od 15 do 40 godina.

Sistemska podrška mladima iz ruralnih sredina osnov je perspektivne budućnosti i zahvalan sam Vladi SR Nemačke, koja je kroz ovaj vid bilateralne saradnje doprinela kreiranju još bolje sadašnjosti i budućnosti mladih u Srbiji, rekao je ministar.

On je podsetio na prethodni zajednički projekat „Podsticanje zapošljavanja mladih”, koji je obuhvatio približno 13.000 mladih, a stalno zaposlenje dobilo je više od 1.400 mladih.

Nastavljamo da mladima budemo oslonac i podrška i da zajedno sa njima stvaramo perspektive u koje verujemo, poručio je Udovičić.

NAJNOVIJE NA PORTALU

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

Odlično!!!

Srednja škola u Svrljigu dobija novi smer, ovo je ODLIČNA VEST!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano