Search
Close this search box.
Politika
Broj pregleda

MILIJA MILETIĆ PODRŽAO ZAKON O FINANSIJSKOJ PODRŠCI PORODICAMA SA DECOM: Veća izdvajanja za ljude na selu! (FOTO, VIDEO)

Podeli sa prijateljima:

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić podržao je izmenu i dopunu Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, kojima se od 1. januara 2022. godine povećava roditeljski dodatak za prvo dete na 300.000 dinara, i poručio da veća sredstva treba opredeliti za porodice i decu na selu.

Miletić, foto: Parlament Srbije
Miletić, foto: Parlament Srbije

Pomoć novorođenim bebama je lepa vest. Svaki dinar roditeljima puno znači. Osim ovih 300.000, za svako i drugo i treće dete po 100.000 dinara. To su pozitivne stvari, koje do sada nisu bile. Do 2014. godine sam bio predsednik opštine u Svrljigu, tada smo izdvajali sredstva za svako novorođeno dete, nezaposlenu podrodilju, 50 odsto veća izdvajana su bila u seoskim područjima. Siguran sam da ćemo u narednoj godini imati mogućnosti da neke stvari popravimo. Da izdvojimo više novca za porodice i decu koja žive na selu. Verujte mi, život u Svrljigu ili u selu pored Svrljig nije lak, njima treba izdvojiti dopunska sredstva. Ti ljudi nemaju iste uslove za život kao u gradu – rekao je Miletić.

Miletić je istakao da porodica treba da bude u prvom planu i da je ona osnovna ćelija svakog društva:

Porodica treba da bude u prvom planu, ona je osnovna ćelija našeg društva. Tu ćeliju treba negovati – kazao je narodni poslanik.

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke je izrazio uverenje da će građani prepoznati sve ono što je urađeno poslednjih nekoliko godina:

Siguran sam da će građani Srbije prepoznati to što se radi i gradi, to je velika i dobra stvar. Svaki kilometar auto-puta, svaki klinički centar, to su sve stvari koje su vidljive. Siguran sam da je ono što je urađeno da će građani prepoznati. Setimo se 2002/3. godine kada su preduzeća uništavana sa velikim brojem radnika – rekao je Miletić.

Miletić je, takođe, čestitao novogodišnje i božićne praznike svim građanima Republike Srbije:

Građanima Srbije želim srećnu novu godinu. Da naredna godina bude rodna i blagorodna kako na njivi, tako i u kući – zaključio je narodni poslanik Miletić.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano