Po prvi put
Broj pregleda

Penjački festival u Niševcu 16. i 17. oktobra

Opština Svrljig i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu pozivaju sve zainteresovane penjače da učestvuju na penjačkom festivalu koji se odvija u Niševačkoj klisuri kod Svrljiga od 16. do 17. oktobra 2021. godine.

Niševac, Svrljiška klisura, foto: M.M.
Niševac, Svrljiška klisura, foto: M.M.

U penjalištu je uređeno 80 novih smerova u sektoru Ždrelo, a na blokovima Crvena ploča (36), Zubje 1 (22) i Zubje 2 (22).

Smerova ima za sve kategorije penjača – od početnika do vrhunskih (od četvorke do ultra teških projekata) i dužine su od 8 do 28m.

ORGANIZACIJA I PRAVILA
Prijava za takmečenje vrši se na licu mesta na penjalištu u bloku Crvena ploča. Kotizacija je 1.000 din i tom prilikom dobija se štampani materijal sa listom smerova.

Učesnici festivala upisuju predlog ocena za sve smerove koje popnu na liste koje vraćaju na kraju, kako bi organizator najrealnije ocenio smerove izvukavši srednju ocenu.

USLOVI UČEŠĆA
Penjači se prijavljuju individualno i dužni su da potpišu izjavu da se penju na sopstvenu odgovornost. Za maloletna lica izjavu potpisuju roditelji. Zbog situacije sa Covidom-19 potpisivaće se i izjava o nepostojanju kontakta sa zaraženom osobama u poslednjih 10 dana.

SMEŠTAJ I ISHRANA
Moguć je smeštaj u sobama u selu ili Svrljigu. Moguće je i kampovati pored Timoka ali s obzirom da je oktobar noći su hladne.
U selu postoje dve prodavnice, a i Svrljig je na 5 minuta udaljenosti kolima.

Dolazak i obilazak penjališta moguć je i dan ranije.

Za dolazak u Niševac ukoliko dolazite iz Niša, potrebno je u Svrljigu na raskrsnici za Kalnu skrenuti levo i voziti glavnim putem pravo do pružnog prelaza. Neposredno pre pružnog prelaza treba nastaviti pravo na raskrsnici koja se nalazi na krivini i tu preći na sporedni put. Posle par minuta vožne naći ćete se u Niševcu. Parking je moguć u blizini škole, a prvi blok je na par minuta pešaka odatle…. samo sledite kolski put niz Timok.

Uređivač smerova: prof. dr Daniel Stanković

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *