Search
Close this search box.
Politika
Broj pregleda

MILETIĆ: Poljoprivrednici imaju velike problem da registruju traktore i priključne mašine! (FOTO, VIDEO)

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić je na sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ukazao na problem poljoprivrednika da registruju traktore i priključne mašine.

sednica bg

Na sednici na kojoj je razmotrena Informacija o radu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za period od 1. aprila do 30. juna, Miletić je upozorio na to da su poljoprivrednici sa jugoistoka u težoj situaciji:

– Više puta sam govorio o problemima na jugoistoku Srbije, gde su poljoprivrednici u težnoj situaciji nego u drugim delovima zemlje. Zakon o utrinama i pašnjacima treba promeniti, zemlja „stoji“. Takođe, stočni fond opada i tu treba menjati neke odredbe – objasnio je Miletić
predstavnicima ministarstva poljoprivrede.

Miletić je istakao da je veliki problem za poljoprivrednike u malim opštinama da registruju traktore i priključne mašine:

– Bitna stvar je omogućiti da poljoprivrednici mogu tehnički pregled da obave u svojoj opštini. Na primer, u Svrljigu ne može da se registruje traktor, pa poljoprivrednici moraju da idu u Niš i Knjaževac kako bi obavili taj posao, to su veliki materijalni izadaci – rekao je Miletić.

Na sednici je razmotreno stanje u poljoprivredi (vremenske nepogode, stabilnost cena i dr.) o čemu su govorili predstavnici nadležnih institucija i uprava.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Izbori 2024

Ujedinjena seljačka stranka predala listu – ZNAMO SE – MILIJA MILETIĆ!

Zona Centar

FUDBAL: Iskusni Ilijić i Prokić doneli velika tri boda Svrljigu!

Izbori 2024

MILETIĆ: Izborna trka je krenula, očekujemo ubedljivu pobedu! (VIDEO)

Politika

LOKALNI IZBORI: Obaveštenje o izlaganju na uvid dela jedinstvenog biračkog spiska

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano