Jubilarna

Ceca Ražnatović na 15. Belmužijadi u Svrljigu

Broj pregleda

Ovogodišnja 15. Belmužijada biće održana prve nedelje u avgustu, odnosno 6, 7. i 8. avgusta.

Foto: RTRS, preuzeto: YT kanal Svetlana Ceca Ražnatović
Foto: RTRS, preuzeto: YT kanal Svetlana Ceca Ražnatović

Po običaju Belmužijadu će otvoriti tradicionalni Sabor gajdaša balkanskih zemalja, a nastupiće bendovi Topli maj i Fule i ekipa, dok će poslednje večeri nastupiti naša najpoznatija estradna umetnica, folk diva Svetlana Ceca Ražnatović.

Takođe, vredno je istaći da će i ove, kao i svake godine pored spravljanje belmuža u programu ove manifestacije učestvovati i svrljiške domaćice sa najlepšim slatkim i slanim jelima, sportisti koji će učestvovati u raznim sportskim disciplinama, a biće održan izbor za mis najlepše pastirice i pastira.

Belmužijada je privredno-turistička i kulturna manifestacija koja se održava početkom avgusta svake godine u Svrljigu i posvećena je belmužu, lokalnom specijalitetu koji je postao nadaleko poznat i zbog manifestacije koja u tri dana održavanja okupi veliki broj gostiju iz čitavog regiona.

Belmužijadu tokom tri dana poseti preko 80.000 ljudi.

Pročitajte i

Od 9 do 14h pojedina sela bez struje

Kako namje saopšteno iz Elektrodistribucije Svrljig, zbog radova na seči rastinja u zoni dalekovoda bez struje će ostati pojedina sela.  Naime, radovi se izvode u

APEL ZA ŠTEDNJU VODE ZA PIĆE

Zbog svakodnevnog smanjenja izdašnosti izvorišta i pojave nestašice vode za piće u višim delovima Svrljiga, molimo građane da vodu iz vodovoda koriste namenski odnosno samo

1 Komentar

 • Da li je normalno da najbednija opština u Srbiji plati najskuplju pevaljku u Srbiji?
  Da li su svi poludeli u Svrljigu ili su toliko obesni i baš ih briga za stanovništvo opštine, ovo malo koje još nije napustilo svoja ognjišta?
  Sramota kako se troše narodne pare a pojedinci bahate i bogate!
  Taj novac je trebalo da potrošite na pomoć onima kojima je najpotrebnije, platite Milanu lečenje , pružite čoveku pomoć, to je humano.
  Batalite više trošenje novca na vašarske provode i lične promocije!
  Nije Svrljig centar sveta niti će ikada biti!
  Sram vas bilo!

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *