Dobra vest
Broj pregleda

MILETIĆ U MINISTARSTVU ZDRAVLJA: Svrljig dobija novo sanitetko vozilo i rengen aparat!

Narodni poslanik Milija Miletić je u Ministarstvu zdravlja razgovarao sa ministrom zdravljam Zlatiborom Lončarom o potrebama Doma zdravlja u Svrljigu i tokom razgovora je dogovoreno da će u najkraćem mogućem roku problemi kao što su sanitetsko vozilo i rendgen biti rešeni.

Zlatibor Lončar i Milija Miletić, foto: M.M.
Zlatibor Lončar i Milija Miletić, foto: M.M.

Miletić je istakao da se Dom zdravlja u Svrljigu suočava sa velikim problemima kao što su nedostatak vozila hitne pomoći, nedostatkom lekara, sestara i drugog nemedicinskog osoblja:

– Dom zdravlja u Svrljigu se sočava sa problemima kao što su nedostatak vozila hitne pomoći, manjkom stručnog kadra, potrebom da se odobre specijalizacije, kao i da se izgradi kotlarnica na pelet. Takođe, Domu zdravlja je potrebna i nova oprema kao što je rendgen aparat. Opština Svrljig je razuđena, sa pretežno staračkim stanovništvom i potreban je veliki broj lekara koji bi bili na terenu – objašnjava Miletić.

Ministar Lončar je obećao da će Ministarstvo zdravlja uložiti napore i sredstva da bi problemi u Domu zdravlja u Svrljigu bili rešili:

– Ministarstvo zdravlja razume potrebe Doma zdravlja u Svrljigu. U narednom periodu možete očekivati novo vozilo, ulazi se u postupak nabavke. Dom zdravlja u Svrljigu će, takođe, dobiti i novi rendgen aparat – rekao je ministar Lončar.

Antić, Lončar i Miletić, foto: M.M.
Antić, Lončar i Miletić, foto: M.M.

Sastanku u Ministarstvu zdravlja prisustvovao je i v.d direktora Doma zdravlja u Svrljigu dr Dejan Antić

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *