Search
Close this search box.
Politika
Broj pregleda

MILETIĆ U NARODNOJ SKUPŠTINI: Što pre omogućiti sredstva za završetak sportske halel! (FOTO, VIDEO)

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik i zamenik predsednika poslaničke grupe Stranka pravde i pomirenja – Ujedninjena seljačka stranka Milija Miletić se obratio Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima uputivši poslaničko pitanje koje se odnosi na završetak izgradnje sportske hale u Svrljigu.

Milija Miletić, prtScr, youtube kanal Parlament Srbije
Milija Miletić, prtScr, youtube kanal Parlament Srbije

– Moje pitanje je usmereno ka Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima. U prethodnom periodu više puta sam govorio o problemima izgradnje sportske hale u Svrljigu. Mi smo 2017. godine, na osnovu mojih angažovanja, dobili sredstva od sto miliona dinara. Opština Svrljig je više puta projekat usaglašavala sa Kancelarijom, ali do danas projekat nije prihvaćen. Pitam Kancelariju kada će se konačno obezbediti ta sredstva koja su još 2017. obećana – kazao je Miletić.

Zamenik predsednika poslaničke grupe Stranka pravde i pomirenja – Ujedinjena seljačka stranka je objasnio za skupštinskom govornicom da je potreba za sportskom halom u Svrljigu velika.

– Svrljig ima veliki broj talentovane dece, dece koja nižu sportske, ali i uspehe u drugim oblastima. Znam da je epidemija u toku, ali je krajnje vreme da se završi izgradnja sportske hale – poručio je Miletić.

Narodni poslanik nije mogao da se ne osvrne na potencijalne investicije u opštini Svrljig, te je upozorio da postoji problem koji treba da se reši:

– Opština Svrljig spada u petu grupu nerazvijenosti. Moje pitanje se odnosi na Republičku direkciju za imovinu. Početkom prošle godine, Opština je podnela zahtev Direkciji da se obezbedi prostor za otvaranje firme, ima blizu pet hektara zemlje, gde smo očekivali da će se ta zemlja dati na gazdovanje Opštini. Dobili smo od Direkcije da nemamo pravo, sada tu zemlju ne možemo dati investitoru kako bi otvorio proizvodnju, pa je to zemljište neiskorišćeno. Moje je pitanje da li će moći da se obezbede sredstva i zemlja koji će služiti za nove investicije? – upitao je narodni poslanik Milija Miletić.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano