Search
Close this search box.
Nabavka anajlazera
Broj pregleda

Odbornik Petković dao konstruktivan predlog

Podeli sa prijateljima:

Odbornik Aleksandar Petković na protekloj sednici SO Svrljig dao je predlog da Opština Svrljig za potrebe Doma zdravlja obezbedi medicnski analajzer – uređaj za dobijanje brzih tesotva D-dimer koji mere količinu trombocita u krvi. 

Odbornik Petković, foto: M.M.
Odbornik Petković, foto: M.M.

Ipak se tu javlja problem kod reagensa za te testove, jer te reagense pravda Fond zdravsta samo zavodima za transfuziju krvi, nije problem da nas Dom Zdravlja ima taj analajzer, nego je problem što bi to moralo posle da se plaća svaki test, rekao je Petković.

On je poručio da je na nadležnima da promene zahtev u dogovoru sa labaratorijom svrljiškog Doma zdravlja, da se iz budžeta Opštine donira hematološki analajzer, koji radi kompletnu krvnu sliku i veoma bitan CRP, bitan prvenstveno zbog virusa COVID-19 i svih drugih upala u organizmu.

Ovim mojim predlogom bi se mnogo unapredio rad labatorije i ubrzala dijagnostika pacijenta. Pored toga sam i dao predlog da se i mi odbornici odreknemo dnevnica u nekom periodu, samo da se što pre nabavi preko potreban analajzer, rekao je Petković i doda da se ne bavi upošljavanjem vozača, ložača i čistača, rekavši da je nama to preko potrebno za unapređenje zdravlja svih nas.

5 Komentara

    1. A vas koji ste na vlas najviše boli to što oni sakupljaju poene? Ne boli vas ni što ljudi umiru od kovida, niti od posledica kovida, niti što zapošljavate vaše stranačke drugare, ni vaše muževe, žene, decu… Što ostade ovde samo vaša klika, a svi se drugi iseliše jer ne mogu da žive od vas… Ništa vas ne boli… osim *upe za sve…

      1. Ovi su ti moj Stojane gori nego sto su ovi na vlas siguran sam u to milion posto. Daklem Stojanka,Stojane, muka mi je vise od vasih nenormalnih komentara po drustvenim mrezama.Jasno kazi lepo kog to briga za umrle od kovida kad non stop jedu go**na o koroni.A to sto je kane trazio da se zaposli gliga kao vozac u dom zdravlja to nije stranacko zaposljavanje?ajde bre ne serite vise gori ste od miliju ne volim ga ali pocinjem da ga volim zbog vas jer ste Z L I

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano