Ubijali nedužan narod!

DA SE NIKAD NE ZABORAVI: 22 GODINE OD NATO AGRESIJE NA NAŠU ZEMLJU!

Broj pregleda

U Srbiji se danas obeležava 22 godine od početka NATO bombardovanja na Saveznu Republiku Jugoslaviju. 

Položeni venci u parku, foto: M.M.
Položeni venci u parku, foto: M.M.

Na današnji dan 1999. godine u 19,45 časova oglasile su se prve sirene koje upozoravaju na opasnost. Narednih 78 noći i dana, na tlo naše zemlje NATO avioni ispalili su oko 50.000 raznih projektila i uništili mnoge objekte, ubilo mnogo ljudi i u crno zavili mnoge porodice…

Tokom njegovog trajanja poginulo je ili nestalo 1.008 pripadnika vojske i policije, od čega je 659 pripadnika vojske, a 349 pripadnika policije. Ranjeno je oko 6.000 civila, medju njima 2.700 dece. U bombardovanju je uništeno i oštećeno 25.000 stambenih objekata, onesposobljeno 470 kilometara puteva i 595 kilometara pruga. Teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture.

Kako se nedužne žrtve ne bi zaboravile i dobro upamtio zločinački čin od strane NATO agresora nad nedužnim narodom, danas su u gradskom parku u Svrljigu položili vence predsednik opštine Miroslav Marković i njegov zamenik Vlada Pejčić u pratnji predsednika SUBNOR-a Svrljig Zorana Nikodijevića.

Pročitajte i

2 Komentar

  • Desno od Miroslava(levo na slici) je narodni heroj iz skloništanskih borbi protiv NATO agresija.

  • Ali zato gospoda polaze vence spomeniku palim borcima u drugom svetskom ratu!

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *