Search
Close this search box.
Inciijativa
Broj pregleda

Predsednik opštine zatražio smenu direktora Doma zdravlja u Svrljigu (VIDEO)

Podeli sa prijateljima:

Na današnjoj šestoj sednici SO Svrljig predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković zatražio je smenu direktora Doma zdravlja u Svrljigu, dr Ljutomira Davidovića. 

Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: M.M.
Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: M.M.

U svrljiškom Domu zdravlja moralo je sve bolje da funkcioniše. Trebala je da postoji jedna mnogo veća inicijativa da ja kao komandant štaba za vanredne situacije nisam bio dužan da vodim računa i o Domu zdravlja, da intervenišem da se poveća broj lekara, i sestara, kao i radnika u kovid ambulanti, to je sve trebalo da  ide prirednom inercijom i da dolazi od direktora Doma zdravlja koji je trebao od mene da traži i meni bukvalno da visi nad glavom šta je potrebno ovoj ustanovi, da li su to sredstva za higijenu, ubrusi ili neke druge banalne stvari, da li je to proširenje same kovid ambulante, rekao je predsednik Marković.

Marković ističe da je njegova ideja bila da se dogradi deo za pacijente koji čekaju na pregled u kovid ambulanti kako se ne bi smrzavali tokom zime, te da to nije usvojeno i da inicijative sa druge strane nije bilo.

Dom zdravlja Svrljig, foto: Svrljiške novine, sva prava zadržana
Dom zdravlja Svrljig, foto: Svrljiške novine, sva prava zadržana

Sada imamo sličnu situaciju. Rendgen čas radi, čas ne radi. Ljudi se šalju u Niš, što znači da maltene trebamo pored aparata da postavimo šporet kako bi ga grejali da bi radio i opet nema inicijative iz Doma zdravlja da se to reši. Zbog toga sam uzeo inicijativu na sebe i pozvao Ministarstvo zdravlja i Ambasadu Japana, pisali smo projekat i tražimo da nam neko od njih izađe u susret, jer aparat je veoma skup i košta izmešu 10 i 12 miliona dinara, rekao je Marković.

Marković je zatražio da Skupština sačini zaključak koji je upućen Ministarstvu zdravlja da se što pre razreši direktor u Domu zdravlja.

Direktor Ljutomir Davidović, foto: Svrljiške novine

Predsednik je istakao da protiv direktora Ljutomira Davidovića nema ništa lično, ali da kao rukovodiocu ima puno toga da zameri.

Međuljudski odnosi su na ivici pucanja, sve to indirektno utiče na građane i samim tim je moja briga, rekao je Marković i zatražio po hitnom postupku Davidovićevu smenu.

SVRLJIŠKA TV – Internet televizija – Video prilog

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Izbori 2024

MILETIĆ: Izborna trka je krenula, očekujemo ubedljivu pobedu! (VIDEO)

Politika

LOKALNI IZBORI: Obaveštenje o izlaganju na uvid dela jedinstvenog biračkog spiska

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano