U Svrljigu postoji jedna

Danas je Svetski dan radija

Nizom radijskih manifestacija danas se obeležava Svetski dan radija.

BUbamara Svrljig

Na teritoriji Svrljiga postoji samo jedna radio stanica – radio ,,Bubamara” koja svoj program emituje od 13.05.1992. godine, danas na 96,5 MHz.

Svake godine na ovaj dan postavlja se pitanje ,,da li će radio preživeti”, a odgovor je uvek isti ,,Da, definitivno će preživeti”, jer je radio simbol 20. veka, kojeg nije uspela da „pregazi“ ni tada, a i sada, moćna televizija, internet i sl. tako da će radio definitivno nalaziti svoje mesto i ubuduće.

Danas, 13. februara, obeležava se Svetski dan radija, a koliko je moćan kao medij govori i podatak da su reklame jednako zastupljene kao pre, ako ne i više.

Štaviše, stručnjaci za marketing kažu da je radio jedna od boljih opcija za vašu reklamu, jer je dostupan svima, ne opterećuje i uglavnom nema napadnih i provokativnih tema iz minuta u minut.

Radio skoro svi slušamo u vožnji i dok reklame idu između pesama, malo ko menja stanicu u tih par minuta. Hteli to ili ne, čujemo reklame, ali ih mnogi ne gledaju na TV-u, a nor. na jutjubu jedva čekamo da stisnemo dugme da preskočimo reklamu, e to je prednost radija.

Na kraju ostaje nam da svrljiškom radiju ,,Bubamara” čestitamo današnji dan i poželimo još dugo godina da postoji.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *