Onemogućeno snimanje...
Broj pregleda

U Domu zdravlja Svrljig rendgen i dalje ne radi…

Rendgen aparat u svrljiškom Domu zdravlja i dalje nije popravljen, pa se zbog toga veliki broj pacijenata buni u poslednje vreme. 

Dom zdravlja Svrljig, foto: Svrljiške novine, sva prava su zadržana
Dom zdravlja Svrljig, foto: Svrljiške novine, sva prava su zadržana

Naime, kako nezvanično saznajemo, rendgen aparat je i dalje u kvaru, a da bi kratkotrajno proradio medicinski radnici ga greju grejalicom, jer samo kada je dovoljno zagrejan hoće da slika, i to možda iz desetog pokušaja.

Pokušavali su da mi slikaju pluća ali bezuspešno. Menadžment Doma zdravlja morao je da popravi ili kupi novi aparat, pogotovu sada kada je pandemija koronavirusa, kaže M.A. za naš portal.

Radnici pacijente vraćaju i po nekoliko puta da slikaju pluća, a mnogi se zbog toga žale osoblju i radnicima.

Međutim, rendgen aparat nije jedino što fali ovoj ustanovi, pored nedovoljnog broja radnika, nezvanično saznajemo – nedostaje i pojedina zaštitna oprema i sl. a iz pouzdanih izvora saznajemo da postoji i nezadovoljstvo među kolektivom već duže vreme.

Na jednoj od prethodnih skupština u Svrljigu donet je i zaključak koji je trebao biti prosleđen Vladi i resornom Ministarstvu  zdravlja za upošljavanje još jednog vozača i po jednog pomoćnog radnika i higijeničara, te nekoliko medicinskih sestara i doktora. Takođe, tada je zatraženo da se u zaključak unese i potražnja za jednim sanitetskim vozilom i novim rendgen aparatom, imajući u vidu da je ovaj aparat u svrljiškom Domu zdravlja u kvaru.

MILETIĆ: Nova radna mesta u Domu zdravlja Svrljig! PREDLOG PODRŽALA SKUPŠTINA

Da li će ovaj medicinski aparat od velike važnosti biti popravljen ili nabavljen nov, ostaje nam da vidimo.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *