Politika i poljoprivreda
Broj pregleda

Miletić ponovo na čelu Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi

Na jučerašnjoj sednici Odbora za poljoprivredu Narodne Skupštine Srbije formiran Pododbor za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim i najnerazvijenim područjima Republike Srbije-područjima sa otežanim uslovima rada.

Narodni poslanik Milija Miletić, foto: Video, Narodna Skupština
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: Video, Narodna Skupština

Za predsednika Pododbora izabran je Milija Miletić, a za članove Žarko Bogatinović, Olja Petrović, Momir Stoilković, Velibor Stanojlović i Hadži Milorad Stošić.

Predsednik Pododobra Milija Miletić rekao je da će Pododbor, kao i do sada, raditi u cilju pomoći nedovoljno razvijenim i marginalnim područjima.

Miletić je rekao da je najveći broj ljudi na jugoistoku Srbije koji čuva po nekoliko krava, svinja, teladi i druge stoke i da se na njih mora obratiti više pažnje.

Puno stvari koje se rade u okviru Ministarstva poljoprivrede treba prilagoditi uslovima na terenu. Svakodnevno sam na terenu, obilazim poljoprivrednike a i sam čuvam stoku na selu, nekoliko krava, svinje, ovce, to je jedno malo gazdinstvo ali takav je najveći broj poljoprivrednika u Srbiji, od toga ne može da se živi, ali to nisu kućni mezimci, već je to  izvor prihoda za mnoge ljude, porodice i Ministarstvo ono šta je moguće treba usaglasiti sa stvarnim potrebama na terenu i da zostale isplate poljoprivrednicima budu što pre isplaćene, poručio je Miletić.

Narodni poslanik Milija Miletić nastavlja da za skupštinskom govornicom, ovog puta u ponovnoj ulozi predsednika Pododobra, govori o problemima koji tište našeg seljaka, stočare, voćare, odnosno sve poljoprivrednike koji se grčevito bore da zarade i prežive u veoma teškim uslovima, na području brdsko-planinskog tipa – gde je bavljenje poljoprivredom znatno teže nego u ravničarskim predelima.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *