Dobra vest za mlade

MILETIĆ: Nova radna mesta u Domu zdravlja Svrljig! PREDLOG PODRŽALA SKUPŠTINA

Broj pregleda

Šef odborničke grupe Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije Milija Miletić zatražio je na prethodnoj sednici da se donese hitan zaključak kojim se predviđa upošljavanje novih radnika u Domu zdravlja i regulisanje ugovora postojećim radnicima koji su na određeno vreme.

Milija Miletić, foto: M.M.
Milija Miletić, foto: M.M.

Miletić je zatražio upošljavanje mlađeg kadra u Domu zdravlja ,,Dr Ljubinko Đorđević“, jer je po svemu sudeći, zbog obimnosti posla – pogotovu u vreme korone, zdravstveni sistem u Svrljigu preopterećen.

Milija Miletić zatražio je na poslednjoj sednici SO Svrljig da se uputi  Zaključak sa Skupštine Vladi Republike Srbije i resornom Ministarstvu zdravlja za upošljavanje novih radnika u svrljiškom Domu zdravlja, ali i zahtev za nabavku opreme i neophodnih vozila.

Dom zdravlja Svrljig, foto: Svrljiške novine
Dom zdravlja Svrljig, foto: Svrljiške novine

Odbornik Milija Miletić insistirao je da se donese zaključak koji će biti prosleđen Vladi i resornom ministarstvu za upošljavanje još jednog vozača i po jednog pomoćnog radnika i higijeničara, te nekoliko medicinskih sestara i doktora.

Takođe, Miletić je zatražio da se u zaključak unese i potražnja za jednim sanitetskim vozilom i novim rendgen aparatom, imajući u vidu da je ovaj aparat u svrljiškom Domu zdravlja u kvaru.

Da se uvede i Služba Hitne pomoći i da svi radnici na određeno vreme zaposlenja što pre potpišu ugovore na neodređeno vreme, istakao je Miletić.

Insisitraću da se što pre obnovi kotlarnica, jer je neophodno da u hladnim danima Dom zdravlja nema problema sa grejanjem.

Zaključak su podržali svi odbornici lokalnog parlamenta.

Pročitajte i

4 Komentar

 • Treba zaposliti jos nekog na rendgenu, sramota je da iz kovid ambulante salju u Nis samo za snimak pluca jer gospodja koja radi na rendgenu uzela 5 dana slobodno da slavi slavu i pravi opstenarodno veselje.

  6
  4
 • Jos jednom se pokazuje da vredi sto Svrljig ima poslanika jer ce ipak nesto da se zavrsi i nas grad ne moze da ima stetu.

  7
  11
 • Za svoji ljudi a za mene nema radno mesto.

  5
  1

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *