Search
Close this search box.
Bravo
Broj pregleda

ČESTITAMO: Svrljižanka osvojila FIAT 500L u nagradnoj igri ,,Uzmi račun i pobedi”

Podeli sa prijateljima:

Više od 8 miliona koverata stiglo je do prvog izvlačenja nagrada u drugom ciklusu, a dobitnike pet automobila Fiat 500L i jednog stana u beogradskom naselju Zemunske kapije izvukao je naš olimpijski šampion u rvanju i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

fiskal

Prvi stan u novoj godini otišao je Svetlani Janković iz Kragujevca, dok su automobile dobili Đurđina Vasić iz Svrljiga, Mirjana Stoiljković Petrušević iz Vranja, Gordana Kesić iz Kragujevca, Duška Grahovac iz Bačke Palanke i Branka Lazarević iz Kladova.

Gošća u studiju RTS-a bila je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović koja je istakla da je tokom prošle godine obavljeno oko pola miliona inspekcijskih nadzora, a ključnu ulogu imale su tržišna, poreska i inspekcija rada. „Inspekcijski nadzor je posebno aktivan u kontroli epidemioloških mera, a osim sanitarne, potrudili smo se da gotovo sve kapacitete stavimo u borbu protiv kovida i ljude iz drugih inspekcija aktiviramo na ovom polju. Ljudi dobro reaguju i u ovom trenutku više je prevencija, nego sankcija – rekla je Obradović.

Tokom pandemije korona virusa, Vlada Srbije je odgovorila i na potrebe građana da na jednostavan način prijave sivu ekonomiju te je u saradnji s NALED-om i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) otvoren objedinjeni Kontakt centar republičkih inspekcija. Na ovaj način privreda i građani mogu da na jednom mestu prijave nepravilnosti u poslovanju koje se tiču svih inspekcija, bez potrebe da poznaju nadležnosti pojedinačnih inspekcijskih organa.

Borbi protiv sive ekonomije, građani mogu aktivno da doprinesu i uzimanjem fiskalnih računa, a sva punoletna lica koja pošalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili slipova, ne starijih od 1. septembra 2020. sa minimalnim pojedinačnim iznosom od 100 dinara, mogu već 30. januara da učestvuju u izvlačenju vrednih nagrada.

Na poleđini koverte potrebno je da stoje ime i prezime, adresa iz ličnih dokumenata i kontakt telefon, dok je na drugoj strani dovoljno napisati „Uzmi račun i pobedi 2020“. Za sva dodatna pitanja, na raspolaganju i kontakt centar putem mejla kontakt@uzmiracun.rs.

Jedan komentar

  1. Sve čestitke.Međutim,iskoristiću ovo mesto da upozorim sve Svrljižane kad kupuju nešto od namirnica što se meri da obrate pažnju na vage.Tu se stavi hartija od 5-6 i više grama,pa svaku robu plaćate prosečno 5 dinara više.Danas sam imao primer od 6 grama.Neću vas učiti kako da reagujete,a ako se u tome ne snalazite,postoje i drugi zakonski putevi. Preporučujem Svrljiškim novinama da se ovim problemom povremeno pozabave,između ostalog i u interesu stanovnika Svrljiga.

Ekstra testera komerc

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svrljiske novine predstavljaju

Pravoslavni crkveni kalendar

Ministar

Đerlek obišao ulicu Petra Miloševića u kojoj je rekonstruisana vodovodna mreža

Završeni radovi

Ministar Edin Đerlek danas u poseti Svrljigu povodom rekonstrukcije vodovodne mreže

Radno

Uređenje kanala i propusta prema Drajincu

Ogroman skup podrške

Ogroman skup podrške Ujedinjenoj seljačkoj stranci povodom 24 godine od osnivanja

Politika

Veliki skup Ujedinjene seljačke stranke u Narodnom pozorištu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
Ekstra testera komerc

Povezano

IZRAELCI ZAINTERESOVANI ZA SVRLJIŠKA STADA