Po običajima

Po badnjak u cik zore krenuli predstavnici opštine i ovogodišnji kolačar

Broj pregleda

Pravoslavni vernici širom Srbije i sveta danas obeležavaju Badnji dan. Tim povodom, opštinsko rukvodstvo – predsednik opštine Miroslav Marković, zamenik Vlada Pejčić i predsednik SO Svrljig Milan Mihajlović krenuli su rano jutros po Badnje drvo zajedno sa ovogodišnjim kolačarom Bobanom Mijajlovićem. 

Badnje drvo, foto: Svrljiške novine
Badnje drvo, foto: Svrljiške novine

Njima se pridružio i narodni poslanik Milija Miletić, kao i lokalni sveštenici Mladen Marinković i Nikola Miljković, te predstavnici komunalnog preduzeća i dr.

Predsednik opštine Miroslav Marković poželeo je Svrljižanima sreću, zdravlje i napredak u svakom smislu te reči, te da praznik provedu u krugu porodice.

Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: Svrljiške novine
Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: Svrljiške novine

Želim vam srećne Badnje jutro i Badnji dan, da današnji dan provedemo u miru i blagostanju, u krugu svoje porodice. Da nam ova godina bude uspešna, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu, poručio je predsednik opštine Miroslav Marković.

Kolač za narednu godinu, od kolačara Bobana Mijajlovića, preuzeo je prvi čovek opštine Miroslav Marković.

Mijajilović i Marković, foto: Svrljiške novine
Mijajilović i Marković, foto: Svrljiške novine

Čestitku za Badnji dan uputio je i predsednik Skupštine opštine Svrljig Milan Mihajlović koji je poželeo svojim građanima da u miru i sreći provedu Badnje jutro i Badnji dan.

Badnje drvo stiglo u crkvu, foto: Svrljiške novine
Badnje drvo stiglo u crkvu, foto: Svrljiške novine

Posle presecanja kolača, molitve i sečenja badnjeg drveta, okupljeni su se uputili u Crkvu Svetog cara Konstantina i carice Jelene da polože badnjak, kao i ispred zgrade Opštine Svrljig.

Pročitajte i

Badnjak ispred zgrade opštine Svrljig, foto: M.M.

Ovako je u Svrljigu obeležen Badnji dan

Danas u 14 časova od zgrade opštine Svrljig krenula je litija ka crkvi Svetog cara Konstantina i carice Jelene.  Ovogodišnji kolačar, predsednik opštine, Miroslav Marković,

Badnje jutro, foto: M.M.

USS: Srećan vam Badnji dan

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić čestitao je Badnje jutro i Badnji dan svim svojim sugrađanima. On je rano jutros doneo badnjak ispred prostorija USS

Svrljižani krenuli u badnjak pre zore

Građani Svrljiga, pa i sami predstavnici vlasti, krenuli su po badnjak rano jutros, pre svitanja, kako nalažu običaji i tradicija.  Rano jutros, pre zore, kolačar

Badnje veče u Drajincu

Obeležavanje Badnjeg dana i u Drajincu

Meštani Drajinca obeležiće svečano Badnji dan polaganjem badnjaka, lomljenjem česnice ispred crkve Svetog Nikole u centru sela.  Organizatori proslave pozivaju sve da se pridruže obeležavanju.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *