COVID-19: Na teritoriji Svrljiga zaražene 92 osobe

Povećava se broj

Na teritoriji svrljiške opštine pozitivne su 92 osobe na koronavirus, rekao je direktor Doma zdravlja Svrljig dr Ljutomir Davidović. 

Dom zdravlja Svrljig, foto: Svrljiške novine
Dom zdravlja Svrljig, foto: Svrljiške novine

On je za portal ,,Svrljiške novine” istakao da je situacija u Svrljigu u pogoršavanju i to aktivnije od 16. novembra kada je sa 10-tak pacijenata koji su se dnevno javljali u kovid ambulantu ta brojka porasla na 50.

U svrljiškom Domu zdravlja radi se serološko testiranje (iz krvi), testiranje putem PCR testa i antigen testiranje koje daje rezultate za dva sata.

Kovid ambulanta radi u vremenu od 7 do 20 časova.

Po rečima direktora dr Ljutomira Davidovića uglavnom pacijenti imaju lakšu kliničku sliku, ali je šestoro na bolničkom lečenju u Nišu.

Kako je naveo, o smrtnim slučajevima trenutno nema zvaničnih podataka.

U KVARU APARAT ZA SNIMANJE PLUĆA

Direktor Davidović kaže da je u kvaru aparat za razvijanje filmova, odnosno za snimanje pluća, te da se popravka očekuje do kraja nedelje, za to vreme pacijenti koji treba da snime pluća upućuju se u Dom zdravlja Niš ili Klinički centar.

U SVRLJIŠKOM DOMU ZDRAVLJA ZARAŽENI RADNICI

Među medicinskim radnicima svrljiškog Doma zdravlja ima zaraženih, troje je u samoizolaciji i isto toliko ima koronavirus, potvrdio je direktor Doma zdravlja.

Povezano

1 Komentari

  • Sto ne zovete svrljiskog kafedziju koji sve ume da popravi to caskom?

Komentar

Your email address will not be published.