Povećava se broj
Broj pregleda
[post-views]

COVID-19: Na teritoriji Svrljiga zaražene 92 osobe

Na teritoriji svrljiške opštine pozitivne su 92 osobe na koronavirus, rekao je direktor Doma zdravlja Svrljig dr Ljutomir Davidović. 

Dom zdravlja Svrljig, foto: Svrljiške novine
Dom zdravlja Svrljig, foto: Svrljiške novine

On je za portal ,,Svrljiške novine” istakao da je situacija u Svrljigu u pogoršavanju i to aktivnije od 16. novembra kada je sa 10-tak pacijenata koji su se dnevno javljali u kovid ambulantu ta brojka porasla na 50.

U svrljiškom Domu zdravlja radi se serološko testiranje (iz krvi), testiranje putem PCR testa i antigen testiranje koje daje rezultate za dva sata.

Kovid ambulanta radi u vremenu od 7 do 20 časova.

Po rečima direktora dr Ljutomira Davidovića uglavnom pacijenti imaju lakšu kliničku sliku, ali je šestoro na bolničkom lečenju u Nišu.

Kako je naveo, o smrtnim slučajevima trenutno nema zvaničnih podataka.

U KVARU APARAT ZA SNIMANJE PLUĆA

Direktor Davidović kaže da je u kvaru aparat za razvijanje filmova, odnosno za snimanje pluća, te da se popravka očekuje do kraja nedelje, za to vreme pacijenti koji treba da snime pluća upućuju se u Dom zdravlja Niš ili Klinički centar.

U SVRLJIŠKOM DOMU ZDRAVLJA ZARAŽENI RADNICI

Među medicinskim radnicima svrljiškog Doma zdravlja ima zaraženih, troje je u samoizolaciji i isto toliko ima koronavirus, potvrdio je direktor Doma zdravlja.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Jedan komentar

  • Sto ne zovete svrljiskog kafedziju koji sve ume da popravi to caskom?

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *