Saopštenje radikala

SRS: Stop dužničkom ropstvu Svrljiga!

Broj pregleda

Nišavski okružni odbor Srpske radikalne stranke dostavio je našoj redakciji saopštenje za javnost koje vam prenosimo u celosti.

Foto: Srpska radikalna stranka
Foto: Srpska radikalna stranka

STOP DUŽNIČKOM ROPSTVU SVRLjIGA!

ZAHTEVAMO DA NAPREDNjAČKA VLAST OBJAVI SVU DOKUMENTACIJU O ZADUŽIVANjU OPŠTINE SVRLjIG!

Nišavski okružni odbor Srpske radikalne stranke poziva naprednjačku vlast u opštini Svrljig da javno objavi svu dokumentaciju vezanu za zaduživanje opštine Svrljig.
Građani Svrljiga, kao i celokupna srpska javnost, imaju pravo da znaju zašto se opština zadužila, kod koga se zadužila i pod kojim uslovima se zadužila. Pogotovo, imaju pravo da znaju na šta je naprednjačka vlast potrošila sredstva od dobijenih kredita. U civilizovanom svetu, takav postupak bi bio sasvim normalna pojava. Međutim, u našoj opštini to nije slučaj. Vlast samo saopšti da opština ima problema sa finansiranjem budžetskog deficita i odmah podiže kredite, a javnost ne zna zašto je opština „upala“ u finansijske probleme.

Ako su sva zaduživanja izvršena u skladu sa zakonom i u opštem interesu, vlast nema čega da se plaši. Treba odmah da objavi svu dokumentaciju i da spreči bilo kakve spekulacije o kreditima.

Takođe, pozivamo naprednjačku vlast da saopšti javnosti sa koliko novca opština trenutno raspolaže na svom računu. Nema razloga da se takav podatak skriva od javnosti. To su javna sredstva.

Mi, srpski radikali, plašimo se da je ovo dokaz da opština Svrljig u ovom trenutku postoji samo da bi se opštinskom rukovodstvu i opštinskim službenicima isplaćivale plate. Očigledno je da nema ništa od izgradnje puteva, kanalizacije, pomoći najugroženijim stanovnicima i drugih sličnih poteza koje bi jedna odgovorna vlast trebalo da preduzima i koji predstavljaju svrhu postojanja lokalne samouprave.

Opština Svrljig trebalo bi da bude servis svih građana Svrljiga, a ne samo lokalnih naprednjačkih funkcionera i njihove stranačke pešadije koju koriste za prikupljanje tzv. sigurnih glasova.

Nedopustivo je da lokalna naprednjačka vlast Svrljig uvlači u dužničko ropstvo iz kojeg se nikada neće izbaviti.

U Nišu, 20. novembra 2020. godine

Predsednik Nišavskog okružnog odbora
Jelena Stojanović

Pročitajte i

Foto: SRS Niš

DA LI OPŠTINI SVRLjIG PRETI BANKROT?

Prenosimo vam u celosti Saopštenje Okružnog odbora Srpske radikalne stranke koje je prosleđeno redakciji portala ,,Svrljiške novine”. Nišavski okružni odbor Srpske radikalne stranke sa velikom

Radikali dočekuju Šešelja, foto: M. Miladinović

Vojislav Šešelj juče obišao Svrljig

Lider Srpske radikalne stranke i narodni poslanik prof. dr Vojislav Šešelj juče je obišao Svrljig u okviru predizborne kampanje.  Članovi i simpatizeri SRS iz Svrljiga

Vojislav Šešelj, foto: Happy TV, Ćirilica, prtScr

Vojislav Šešelj sutra u poseti Svrljigu

Predsednik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj posetiće sutra Svrligu u 14 časova. Šešelj i rukovodstvo OO SRS Svrljig obratiće se javnosti u gradskom parku 

Opština Svrljig obustavila rad sa strankama

Opština Svrljig obavestila je građane putem zvaničnog sajta da za vreme trajanja vanrednog stanja obustavlja  rad sa strankama putem neposrednog kontakta. Građani mogu pisano putem

1 Komentar

  • Nije naprednjačka vlast već izfolklorisana ekipa SELJAČKE STRANKE MILIJE MILETIĆA od 2009 godine.Proveriti sve i sve…

    2
    1

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *