COVID-19
Broj pregleda

U Svrljigu još devetoro zaraženo koronavirusom!

U Svrljigu je još devet osoba obolelo od virusa COVID-19, pa ih je sada ukupno 42 koji su pozitivni na kovid.

Dom zdravlja Svrljig, foto: Svrljiške novine, M. Ilić
Dom zdravlja Svrljig, foto: Svrljiške novine, M. Ilić

Broj pacijenata sa simptomima sličnim koronavirusu je u blagom porastu i u toku dana, u proseku, kovid ambulantu u Svrljigu poseti petnaestak pacijenata.

Direktor Doma zdravlja u Svrljig dr Ljutomir Davidović kaže da je neophodno pridržavati se svih mera Kriznog štaba i struke, što podrazumeva nošenje zaštitne maske za lice, držanje propisane fizičke distance i sl.

Povodom nove informacije o broju novozaraženih za portal ,,Svrljiške novine” govorio je i predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković.

Marković ističe da je u Svrljigu, za razliku od drugih opština i gradova, situacija stabilnija i nema drastičnog povećanja broja obolelih.

Predsednik opštine Svrljig, Miroslav Marković
Predsednik opštine Svrljig, Miroslav Marković

Za sada 42-je je zaraženo koronavirusom i uglavnom svi imaju blage simptome. U odnosu na broj stanovnika iz priloženog vidimo da nemam veliki broj zaraženih, ali bez obzira na sve molim sve građane da se striktno pridržavaju svih mera zaštite, da nose zaštitne maske za lice, dezinfikuju prostorije gde borave, redovno održavaju higijenu ruku, da drže propisanu fizičku distancu i izbegavaju da posećuju velike skupove, kaže Marković.

Marković je za naš portal istakao da su svi vlasnici ugostiteljskih objekata ozbiljno shvatili situaciju i da poštuju i mere Vlade i lokalnog Štaba.

Zahvalan sam im na tome što rade u interesu svih nas kako bi smo što pre izašli iz ove nepovoljne epidemiološke situacije, rekao je Marković.

On je apelovao na sve da se pridržavaju mera jer ukoliko svi budemo poštovali propisane mere, brže ćemo pobediti epidemiju, poručio je on.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *