Danas je Svetski dan deteta
Broj pregleda
[post-views]

MARKOVIĆ: Prava i položaj dece su apsolutni prioritet

Danas je Svetski dan deteta, pa se tim povodom javnosti obratio predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, objavljeno je na opštinskom sajtu. 

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, foto: Opština Svrljig
Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, foto: Opština Svrljig

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković je istakao da su prava i položaj dece apsolutni prioritet svih nas.

U skladu sa tim prethodnih godina najviše je uloženo u izgradnju i rekonstrukciju onih ustanova i prostora gde borave deca, odnosno PU ,,Poletarac”, OŠ ,,Dobrila Stambolić” i SSŠ ,,Dušan Trivunac Dragoš”.

Vrtić ,,Poletarac” je dograđen kako bi mogao da primi veći broj dece sa liste čekanja, osnovna i srednja škola su rekonsturisane izvršena je rekonstrukcija toaleta, učionica, kabineta, a dodatno je poboljšana energetska efikasnost postavljanjem izolacije i nove stolarije, rekao je Marković.

On je poručio da je i gradski park zablistao novim sjajem jer je u prethodnom periodu dosta rekonstruisan, a izgrađene su i dve nove staze, postavljene klupe za odmor, novi mobilijari i sl.

Planiramo izgradnju još jednog parka, ideja je da napravimo još jedno mesto za igru, rekreaciju i uživanje naših najmlađih, kao i svih naših građana, rekao je Marković.

Svetski dan deteta ili Međunarodni dan deteta je godišnji međunarodni događaj koji se slavi 20. novembra. Ustanovljen je od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954. godine sa ciljem da se u svim državama slavi istog dana.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

3 Komentara

  • Skola u Grbavcu nema svoj wc, koriste jedan isti bolesni pacijenti, lekar, med.sestra, uciteljica, pomocni radnik.

  • Škola u Grbavcu nema svoj wc. Jedan isti koriste bolesni pacijenti, lekar,med.sestra, učiteljice, pomocni radnik i djaci.

  • Škola u Grbavcu nema svoj wc,koriste jedan isti bolesni pacijenti,lekar, med.sestra, učiteljica, pomocni radnik i djaci.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *