Search
Close this search box.
Politika
Broj pregleda

DA LI OPŠTINI SVRLjIG PRETI BANKROT?

Podeli sa prijateljima:

Prenosimo vam u celosti Saopštenje Okružnog odbora Srpske radikalne stranke koje je prosleđeno redakciji portala ,,Svrljiške novine”.

Foto: SRS Niš
Foto: SRS Niš

Nišavski okružni odbor Srpske radikalne stranke sa velikom zabrinutošću prati stanje opštinskih finansija u Svrljigu. Upozoravamo na odluku opštinske vlasti kojom je planiran budžetski deficit od skoro 30 miliona dinara, koji će biti finansiran i kreditom od 15 miliona dinara, i rebalans kojim je planiran deficit od skoro 48 miliona dinara i finansiranje tog deficita kreditom od 34 miliona dinara, što će sigurno ugroziti funkcionisanje ove lokalne samouprave.

Očigledno je da je naprednjačka vlast u Svrljigu planirala velike rashode u budžetu za tekuću godinu, koje je za samo dva meseca uvećala za skoro 20 miliona dinara. Evidentno je da ne planiraju realne prihode i rashode, što znači da možemo očekivati da će deficit neprekidno rasti, a pratiće ga zaduživanje opštine.

Mi, srpski radikali, upozoravamo lokalnu vlast u Svrljigu da opština ne postoji samo da bi se opštinskom rukovodstvu i opštinskim službenicima isplaćivale plate. Podsećamo ih da je osnovna funkcija svake lokalne samouprave da obezbedi sredstva za uređenje komunalne infrastrukture na celoj svojoj teritoriji.

Srpska radikalna stranka smatra da će svako novo zaduživanje svrljiške opštine dovesti do dužničkog ropstva sve stanovnike Svrljiga, jer građani plaćanjem poreza i doprinosa pune opštinski budžet, a usled neodgovornog i nedomaćinskog ponašanja lokalne vlasti građani će plaćati i kredite kojima ih opštinska vlast zadužuje.

Srpski radikali podsećaju na tragičnu demografsku sliku opštine Svrljig i pozivaju vlast da lokalnu politiku usmeri na stvaranje uslova da Svrljižani ostanu u svojoj opštini.

U Nišu, novembra 2020. godine

Predsednik Nišavskog okružnog odbora,
Jelena Stojanović

2 Komentara

  1. Jos pre 4 meseca ukazivao sam da je opstina pred bankrotom,a svi su cutali.Uvaljena je opstina novom predsedniku u takvom stanju da on vadi kestenje iz vatre,a ako ne bude mogao,sto bi i bilo logicno zbog objektivnih okolnosti,on ce biti kriv,a ne prethodna predsednica za vreme cijeg predsednikovanja je opstina dovedena u takvo stanje.Sve to sam znao jos prosle godine,ali sam cekao da vidim dokle ce neodgovorno vodjenje opstine dovesti.Ima vise krivaca za ovakvo stanje,a 60 procenata Svrljizana neka pocnu malo bolje da koriste zdrav razum,pa da pokusaju da sve shvate,kako bi ubuduce znali sta im je ciniti.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano