Search
Close this search box.
Aktuleno
Broj pregleda

Zasedao Opštinski štab za vanredne situacije

Podeli sa prijateljima:

Juče je održana nova sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije kojom je predsedavao komandant štaba i predsednik opštine Miroslav Marković.

Sednica Štaba, foto: Marko Miladinović, Opština Svrljig
Sednica Štaba, foto: Marko Miladinović, Opština Svrljig

Na dnevnom redu našle su se tačke koje se tiču uklanjanja radioaktivnih gromobrana sa teritorije svrljiške opštine, rad zimske službe i aktuelna epidemiološka situacija u Svrljigu.

Na teritoriji Svrljiga postoje dva radio-aktivna gromobrana, kako je rečeno na zgradi nekadašnjeg ,,Progresa” i na Zelenom vrhu.
Za izmeštanje gromobrana predviđena su sredstva, a realizacija će uslediti nakon konsultacije Opštinskog štaba sa Upravom za vanredne situacije.

Članovi Štaba razmatrali su i stanje u JKSP ,,Svrljig” po pitanju zimskog održavanja puteva.
Direktor Jovan Đorđević, član Štaba, rekao je da JKSP ,,Svrljig” raspolaže sa ispravnom mehanizacijom i da za potrebe održavanja puteva na stanju ima 18,5 tona soli i 18 tona rizle.

Predsednik opštine Miroslav Marković rekao je da će se situacija zimskog održavanja puteva pratiti, te da će, ukoliko bude bilo potrebe, nabaviti dodatne količine soli i rizle.

Kada je u pitanju epidemiološka situacija u Svrljigu, predsednik opštine Miroslav Marković obavestio je članove da je trenutno 20 obolelih od korone na teritoriji opštine, te da je po poslednjim informacijama troje izlečeno.

Sednica Štaba, foto: Marko Miladinović, Opština Svrljig
Sednica Štaba, foto: Marko Miladinović, Opština Svrljig

On dodaje da je situacija pod kontrolom, ali da svi moraju voditi računa i poštovati mere i preporuke Vlade Srbije i lokalnog štaba.

Marković je pozvao sve ugostitelje da poštuju radno vreme do 23 sati, te nagovestio da će možda u narednim danima biti donete nove mere o kojima će javnost blagovremeno biti obaveštena.

Inače, svake večeri nakon 23 sata policijske patrole obilaze grad i iz priloženog se može zaključiti da niko ne krši propisane mere.

Bojan Jovanović iz Lokalne samouprave nagoveštava da je Ministarstvo odbrane spremno da pruži pomoć, ukoliko bude bilo potrebe, u dezinfikovanju ulica i drugih javnih površina.

Sa Štaba je ponovo upućen apel svima da izbegavaju veća okupljanja i da poštuju meru koja predviđa okupljanje do pet osoba.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

POKRET ZA SPAS SVRLJIGA: U subotu predizborni skup i koncert u gradskom parku

Sport

FK Svrljig izborio opstanak u Zoni Centar

Lokalni izbori 2024

ZNAMO SE: Razgovor sa građanima na zelenoj pijaci

40 godina od osnivanja

Obeležen Dan SŠ ,,Dušan Trivunac Dragoš” Svrljig

Odlična vest

Akcija ,,Na dinar – pet dinara” započeta u opštini Svrljig

Sportske vesti

Istorijska utakmica: Posle 47 godina sastali se ponovo SVRLJIG I PARTIZAN!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano