Search
Close this search box.
Dobre vesti
Broj pregleda

KZM: Industrijska zona prioritet svih prioriteta! Sledeće godine izgradnja teniskog terena u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković održao je danas svoju četvrtu konferenciju za novinare na kojoj je govorio o aktuelnim dešavanjima i predstojećim projektima i radovima na teritoriji svrljiške opštine.

Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: Svrljiške novine
Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: Svrljiške novine

NA TERITORIJI SVRLJIGA NEMA POZITIVNIH NA VIRUS KOVID-19

Marković je na samom početku rekao da na teritoriji svrljiške opštine nema pozitivnih na koronavirus, kao ni osoba u samoizolaciji.

Tri nedelje ne postoji nijedna zaražena osoba, isto tako nema ni samoizolovanih lica, rekao je Marković.

Marković je uputio apel da svi poštuju propisane mere – nošenje zaštitne maske i držanje propisane distance.

UGOSTITELJSKI OBJEKTI OTVORENI  DO 23H

Marković je uputio apel svim vlasnicima ugostiteljskih objekata da poštuju ograničenje radnog vremena i drže svoje lokale otvorene do 23 sati.

SA NAČELNIKOM NIŠAVSKOG UPRAVNOG OKRUGA O IZGRADNJI INDUSTRIJSKE ZONE

opstana3

Marković je rekao da je sa načelnikom Nišavskog upravnog okruga Petrom Babovićem razgovarao o izgradnji industrijske zone, upošljavanju radnika, rešavanje vodosnabdevanja i izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda.

Naišli smo na punu podršku Okruga i zajedno ćemo sa njima krenuti put Beograda da obiđemo resorna ministrastva kako bi zatražili pomoć u rešavanju naših gorućih problema, rekao je Miroslav Marković.

SLEDEĆE GODINE PODIZANJE VREĆASTE BRANE I DOVOĐENJE U RED SVRLJIŠKOG  TIMOKA

svrljiski timok

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković rekao je da je još jedan od zadataka da se sledeće godine reši problem pocepane vrećaste brane.

Popravićemo staru ili u suprotnom namestićemo novu vrećastu branu kako bi smo podigli nivo Svrljiškog Timoka. Pogledajte kako to u Knjaževcu izgleda kada se podigne brana, zaista to izgleda znatno bolje nego u Svrljigu, rekao je Marković.

KRPLJENJE UDARNIH RUPA

Krpljenje udarnih rupa u Vase Albanca

Miroslav Marković rekao je da je dao nalog da se poprave putevi i saniraju sve udarne rupe u gradu, ali i na seoskom području.

U najkraćem roku planiramo da izvršimo sanaciju udarnih rupa na teritoriji grada, ali i sela, ukoliko postoji potreba. Ide zima i ne smemo dozvoliti da se taj problem proširi, rekao je Marković.

SASTANAK SA OPŠTINOM KNJAŽEVAC

Foto: Opština Svrljig
Foto: Opština Svrljig

Saradnja između Knjaževca i Svrljiga krenuće izgradnjom puta koji će spojiti ove dve opštine, sa svrljiške strane u selu Lukovo.

Sa komšijama iz Knjaževca krećemo ozbiljniju saradnju po pitanju konkurisanja kod predpristupnih fondova EU, ali i kroz formiranje tima koji će se baviti projektima LAG-a koji su direktno finansirani od strane Evropske unije, a tiču se opština koje se graniče. Sa predstavnicima opštine Knjaževac sastali smo se povodom toga protekle nedelje, a dogovoren je i novi sastanak koji će biti održan u Knjaževcu, rekao je Marković.

 KAMPANJA ,,PODRŠKA LOKALNIM PRIVREDNICIMA”

Foto: Opština Svrljig
Foto: Opština Svrljig

U proteklom periodu sa svojim najbližim saradnicima krenuo sam da obilazim svrljiške privrednike u okviru kampanje koju sprovodimo ,,Podrška lokalnim privrednicima”. Razgovarali smo o tekućim problemima privrednika i načine na koji bi mogli biti rešeni, uz punu podršku Opštine Svrljig. Kampanju nastavljamo narednih dana i nadam se da ćemo uspeti u saradnji sa privrednicima da napravimo jednu zajedničku strategiju kako da pomognemo njima kako bi izašli jači i moćniji na tržište i na taj način da naprave prostora za upošljavanje još većeg broja ljudi. Opštinu Svrljig kroz upošljavanja i otvaranja novih radnih mesta polako dižemo na zdrave noge, rekao je Marković.

TENISKI TEREN ZA MLADE

Predsednik Marković rekao je da će u toku sledeće godine biti izgrađen teniski teren na SRC ,,Pastirište”.

Dugo vremena govorili smo o teniskom terenu, sada smo ga uvrstili u budžet za narednu godinu i sledeće godine možete računati da će Svrljig dobiti teniski teren, rekao je Marković.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

Bravo

Košarkaški klub Svrljig obezbedio ulazak u viši rang takmičenja

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Tradicija i zajedništvo