Poljoprivreda
Broj pregleda

Obaveštenje za poljoprivredne proizvođače iz Opštine Svrljig

Poštovani proizvođači, na osnovu Uredbe o utvrđivanju Godišnjeg programa razvoja savetodavnih poslova u poljoprivredi za 2020. godinu PSSS Niš vrši besplatnu kontrolu plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta za registrovane poljoprivredne proizvođače.

Poljoprivreda, foto: Svrljiške novine
Poljoprivreda, foto: Svrljiške novine

Procedura po kojoj će se sprovoditi ova mera je:

1. Uzimanje uzoraka zemljišta za besplatnu analizu i određivanje GPS koordinata parcele izvršiće savetodavci Poljoprivredene savetodavne i stručne službe Niš u saradnji sa Službom za poljoprivredu SO Svrljig izlaskom nateren.

2. Pravo na besplatnu kontrolu plodnosti zemljišta imaju registrovani poljoprivredni proizvpđači i to najviše 3 uzoraka po gazdinstvu.

3. Uz zahtev za kontrolu plodnosti koji popunjava proizvođač neophodno je priložiti Izvod iz Registra poljoprivrednih gazdinstava za 2020.godinu – Struktura biljne proizvođe.

4. Broj uzoraka je ograničen. Proizvođači zainteresovani za besplatnu analizu mogu se prijaviti savetodavcu Suzani Rašić na telefon 064/8435506 i odseku za privredu i poljoprivredu opštine Svrljig na broj 018/821-018.

PSSS Niš, direktor
Opština Svrljig, predsednik opštine

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *