Search
Close this search box.
Paraćin
Broj pregleda

Dobar rezultat Milovanovića i Nikolića iz ŠK ,,Zeleni vrh” na Međunarodnom turniru u šahu

Podeli sa prijateljima:

U Paraćinu se od 3. do 10. jula održao tradicionalni Međunarodni turnir u šahu „Paraćin 2020“.

Sah igra
Foto: Simple Look

Turnir se igrao u devet kola po Švajcarskom sistemu i rejtinguje se kod FIDE. Tempo igre bio je 90 minuta po igraču za celu partiju, sa dodatkom od 30 sekundi za svaki odigrani potez, počevši od prvog.

Na ovom turniru učestvovali su i Svrljižani iz kluba ,,Zeleni vrh” Srboljub Milovanović i Zoran Nikolić.

Srboljub Milovanović, šahista
Srboljub Milovanović, šahista

Milovanović je sa 5,5 poena iz 9 partija u grupi igrača od 16. do 27. mesta, dok je Nikolić slabije plasiran sa 4 poena.

Učešće na ovom turniru uzelo je 99 igrača, a pobednik je italijanski velemajstor Pjer Luiđi Baso (PeBasso, Pier Luigi) sa 8 poena.

Nagradni fond turnira bo je 350.000 din.
Redovne nagrade: 245.000 din. (ukupno 8 nagrada): 60.000, 48.000, 38.000, 30.000, 24.000, 18.000, 15.000 i 12.000 din.
Specijalne nagrade: 105.000 din. (ukupno 4 nagrade):

One Response

  1. Ovo je primer kako se budzetska sredstva pravilno koriste,na igranje saha ekipno i pojedinacno,a na neki nacin se cuje i za sam Svrljig.Opstina Svrljig uvek je imala razumevanja za sport i sah.Medjutim ponekad finansira i one koje ne treba.Primer nenamenskog trosenja sredstava primecuje se u radu Svrljigu nepotrebnog sahovskog saveza.Protiv predsednika sahovskog saveza podneta je prijava tuzilastvu,koje na tome ozbiljno radi.Predsednik sahovskog saveza Svrljiga raspolagao je godisnje sumama od preko 3oo ooo dinara,prosle godine mislim da je to bilo 36o ooo.O nacinu trosenja tog novca niko nije mogao da zna osim samog predsednika.Istina mnogi ljudi su primecivali organizovanje raznih terevenki,a upuceniji su znali o cemu se tu radi.Na razne nacine se pravdao utrosak sredstava,a tuzilastvo utvrdjuje ispravnost pravdanja utroska,kao i mogucnost zloupotreba na razne nacine.Na zalost i ove godine je predsednik SSS dobio vec preko 100 ooo dinara.Nadamo da ce i pre odluke tuzilastva novo opstinsko rukovodstvo prestati da baca nas novac .Kao predsednik sahovskog saveza Svrljiga umesto da razvija sah,uveliko je uticao na ispadanje Zelenog vrha iz lige,zato sto klub nije udovoljio njegovim finansijskim zahtevima.Sa mnom ne govori otkako sam se udaljio od takvog saveza,a sprecio sam ga pre dve godine da preuzme i sahovski klub,kako bi raspolagao jos vecim budzetom.U interesu istrage,prilicno stvari sam izostavio.A opstini porucujem da na dalje finansira prave sahiste i klubove koji to zasluzuju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Niš-Svrljig

MILETIĆ: Nova fabrika i zgrada terminala od velikog značaja za jugoistok Srbije!

FSRIS

KONFERENCIJA ZONE CENTAR: Nove lopte za FK Svrljig

Belmužijada 2024

U toku su prijave za učešće u sportskim igrama na 18. Belmužijadi

Nastavak...

FOTO INFO: Ponovo neko lomi mlada stabla…

Fudbal

Zona Centar počinje 17. avgusta, FK Svrljig u prvom kolu protiv Proletera

Privredno-turistička manifestacija

Još 10 dana do početka 18. Belmužijade u Svrljigu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano