Projekat
Broj pregleda

Smeće stiglo do Labukova

Labukovo je jedno od živopisnijih sela naše opštine. 

Labukvo, foto: M.P.
Labukvo, foto: M.P.

Na samom putu ka ovom selu, mnogi to ne znaju, postoji izvor vode koja pomaže kod očnih bolesti. Izvor se nalazi pored samog puta, u šancu, a nekada je bio i obeležen.

U ovom selu postoji i manastir Spasovdan koji je izgradio otac Varnava Nikolić, iguman manastira Sv. arhangel Gavrilo u Pirkovcu, na nekoliko kilometara od Labukova.

Takođe, ovde postoji i obeležje Sedam Jugovića za koje samo meštani znaju značenje, kao i razni drugi rimski i varvarski putevi kroz stene.

Jedna od nepovoljnih informacija je to da se i u ovom selu prave mini deponije izvoženjem smeća iz staja, ali iz kuća.

Deponija je napravljena pored puta, a poslednje što je bačeno u njoj je jorgan iz nekog domaćinstva.

Pored brda flaša, kesa, džakova i sl. mogu se pronaći i jastuci, delovi šporeta, ručna kolica i sl.

Ovo je samo još jedna ružna slika naše opštine ophođenjem prema prirodi, koja će nam kad-tad vratiti ovo uznemiravanje i nepoštovanje.

Kroz projekat ,,Sačuvajmo prirodu za generacije koje dolaze“ obićićemo celu opštinu i napraviti priloge o svim divljim deponijama i prirodnim lepotama koje se uništavaju od strane nesavesnih ljudi. Molimo vas, ukoliko imate bilo kakvih saznanja o mini deponijama i sl. da nas obavestite putem mejla [email protected].


Projekat ,,Sačuvajmo prirodu za generacije koje dolaze“ je projekat koji je podržan od strane Opštine Svrljigu u okviru konkursa iz oblasti javnog informisanja u 2020. godini.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *