Projekat

Molimo vas drage komšije, ne bacajte smeće…

Broj pregleda

U Radmirovcu bukvalno pisanim putem komšije zamoljavaju svoje komšije da ne zagađuju okolinu jer su se u prethodnim mesecima stvorile pet mini deponije u ovom selu. 

Radmirovac, foto: M.P.
Radmirovac, foto: M.P.

Ne znam ko je okačio tu tablu, ali pogledajte šta je ispod nje, kaže Slavko za naš portal.

Inače, ispod ove table odmah se nalazi deponija, Slavko kaže da su to meštani iz revolta prema jednom čoveku, koji je tablu i postavio, namerno zagadili taj prostor kako bi ga nervirali.

Radmirovac, foto: M.P.
Radmirovac, foto: M.P.

Međutim, na još nekoliko lokacija su primećene ove divlje deponije i to u samom selu.

Vredno je istaći da su ljudi iz Radmirovca ranijih godina imali probleme sa vodosnabdevanjem, uglavnom zbog neslaganja, ali da su ti problemi prevaziđeni.

Da ne bude sve tako sivo, pojedini meštani su se sami organizovali i pozvali našu redakciju da pribeležimo fotografije i razgovaramo o problemima.

Meštani su tražili da javno apelujemo da opština pomogne oko problema sa smećem i da nađe adekvatno rešenje jer svake nedelje sve više i više se zagađuje priroda.

Takođe, primetili smo da na ulazu u selo umesto naziva sela Radmirovac stoji Radmilovac, što je svima nama bilo čudno.

Inače, obećali smo meštanima da ćemo apelovati putem našeg i drugih medija na lokalnu samoupravu da se što pre pokrene pitanje rešavanja divljih deponija i odlaganja smeća u selima, kao što se to radi u gradskom naselju.

Kroz projekat ,,Sačuvajmo prirodu za generacije koje dolaze“ obićićemo celu opštinu i napraviti priloge o svim divljim deponijama i prirodnim lepotama koje se uništavaju od strane nesavesnih ljudi. Molimo vas, ukoliko imate bilo kakvih saznanja o mini deponijama i sl. da nas obavestite putem mejla [email protected].

Projekat ,,Sačuvajmo prirodu za generacije koje dolaze“ je projekat koji je podržan od strane Opštine Svrljigu u okviru konkursa iz oblasti javnog informisanja u 2020. godini.

Pročitajte i

Struja, pixabay.com

Radmirovac i Davidovac bez struje

Sela Radmirovac i Davidovac ostaće bez struje danas od 9 do 12h zbog radova na dalekovodu. Biće isključena deonica od sela Lalinac ka Kopajkošari, Popšici

Prekidač, foto: M. Miladinović

Selo Radmirovac bez struje do 14h

Iz Elektrodistribucije je najavljeno isključenje električne energije sela Radmirovac od 9 do 14h.  Kako se navodi u saopštenju, bez struje će ostati Radmirovac od 9

Gulijanska reka prepuna semeća, foto: Svrljiške novine

Đubre preplavilo Gulijansku reku (FOTO)

Gulijanska reka blokirana je smećem na nekoliko lokacija kroz selo Gulijan.  Velika količina smeća završava svakodnevno u koriti reke, ali pored toga, nesavesni građani đubre

Beloinjska reka, foto: M.A.

Beloinjska reka zatrpana smećem…

Kroz selo Beloinje protiče Beloinjska reka kojom su nekada plovile ribe i bilo mnoštvo vodenog sveta, a danas, danas korito ove reke liči na jednu

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *